Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Σεπ-2019 17:52

  Κ. Μητσοτάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος μας βρίσκει όλους ενωμένους

  Κ. Μητσοτάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος μας βρίσκει όλους ενωμένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσω ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αλλά και στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τους μαθητές για τη σημερινή τους κινητοποίηση για το περιβάλλον. Παράλληλα, χαρακτήρισε την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα θέμα που μας βρίσκει όλους ενωμένους, δύο ημέρες πριν την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, όπου θα δώσει το "παρών" στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα.

  "Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που μας βρίσκει όλους ενωμένους. Γιατί έχουμε πολλά να κάνουμε: Να απαλλαγούμε από τα πλαστικά και τον άνθρακα, να προστατέψουμε τα δάση, να στραφούμε στην ήπια ενέργεια. Αυτή την ανάπτυξη απαιτεί ο 21ος αιώνας. Και θα την πετύχουμε. Συγχαίρω τους μαθητές μας για τη σημερινή τους κινητοποίηση. Δίδαξαν σε όλους ένα μάθημα ευαισθησίας και αισιοδοξίας", επεσήμανε, στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός.

  Η Διεύθυνση Κλιματικής Αλλαγής του υπουργείου Εξωτερικών κατέθεσε στον Ο.Η.Ε. πρόταση -στη βάση των εισηγήσεων του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών- για συντονισμένες δράσεις. Η ελληνική πρωτοβουλία, η οποία υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και την UNESCO, επελέγη από τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες και θα είναι μια από τις εννέα Εμβληματικές Προτάσεις που θα συζητηθούν στην επικείμενη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή. Υπογραμμίζεται ότι η ελληνική πρόταση στοχεύει στη λήψη μέτρων και τη δημιουργία μηχανισμών για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και των προσαρμοστικών δυνατοτήτων της, καθώς και την προώθηση της έρευνας και της εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί πως, ειδικά για τις επιπτώσεις στην πολιτιστική κληρονομιά, δεν υπήρχε άλλη πρόταση πλην της ελληνικής. Κατά την παρουσία του στη Σύνοδο του Οργανισμού. Για τα θέματα αυτά,  ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση  στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον  διεθνούς κύρους Ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να αναπτύξει σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων την σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία έχει ήδη τη στήριξη σημαντικού αριθμού χωρών, ενώ ο κ. Ζερεφός, θα είναι ο επισπεύδων εμπειρογνώμονας εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι επίσης, τον προσεχή Μάιο να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη εκδήλωση για το θέμα, στην οποία θα προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., μαζί με άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από χώρες που στηρίζουν την ελληνική πρόταση. Για τον ίδιο λόγο, στο πλαίσιο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα μας διοργανώνει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ειδική εκδήλωση (Pre-Summit Event) που θα προηγηθεί της επίσημης παρουσίασης από τον Πρωθυπουργό.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ