Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 20:28

  Pulse: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Pulse: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με διαφορά 13,5 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

  Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 39,5%, έναντι 26% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για το Κίνημα Αλλαγής, 4,5% για το ΚΚΕ, 4,5% για το ΜέΡΑ 25 και 3% για την "Ελληνική Λύση".

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 17 ποσοστιαίες μονάδες στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, με 44% έναντι 27%.

  Το 5,5% των ψηφοφόρων εκφράζεται υπέρ άλλων κομμάτων, τα οποία δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή.

  Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, για το 64% των ερωτηθέντων, τα πράγματα το τελευταίο διάστημα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι 29% που πιστεύει ότι πηγαίνουν χειρότερα.

  Το 58% εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ τα πηγαίνει "καλά", με 28% εξ αυτών να εκπλήσσεται θετικά σε σχέση με όσα ανέμενε. Αντιθέτως, το 30% θεωρεί ότι τα πηγαίνει άσχημα, με το 9% εξ αυτού του ποσοστού να δηλώνει ότι εκπλήσσεται δυσάρεστα.

  Pulse Δημοσκόπηση 2

  Το 54% εκφράζει θετική άποψη για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ενώ το 24% τα κρίνει "αρνητικά".

  Το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων στην υπόθεση Novartis επί της προηγούμενης κυβέρνησης, έναντι 31% που διαφωνεί με μια τέτοια άποψη.

  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.110 ενηλίκων πολιτών και με δείκτη σφάλματος +/- 3%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020