Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 11:39

  Ποιοι θα δουν τη δικογραφία Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου

  Ποιοι θα δουν τη δικογραφία Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.55

  Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής , σύμφωνα με την κοινοβουλευτική διαδικασία, η διαβίβαση της δικογραφίας Novartis η οποία αφορά τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Τις επόμενες ώρες τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα έχουν πρόσβαση δια εκπροσώπου τους στην δικογραφία, ενώ τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτή και μόνο αυτά, δηλαδή οι κ.κ. Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος, θα μπορούν να λάβουν αντίγραφο.

  Μετά την ανακοίνωση της διαβίβασης της πολυσέλιδης δικογραφίας η οποία είχε φτάσει εδώ και δύο μέρες στην Βουλή, αναμένεται η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δια στόματος του Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Ο κ. Καλαφάτης θα ξεκαθαρίσει την πρόταση της πλειοψηφίας ως προς τον κοινοβουλευτικό χειρισμό της δικογραφίας, ωστόσο ήδη με διαρροές έχει γίνει γνωστό ότι θα συσταθεί Προανακριτική μόνο για τον πρώην υπουργό.

  Σύμφωνα με την διαδικασία, για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται αίτημα από τουλάχιστον 30 βουλευτές, ενώ μετά την συγκρότησή της θα γίνει μια συνεδρίαση, η οποία θα αποφανθεί επί της αρμοδιότητας της στο θέμα. Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται σε κάθε περίπτωση μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το ταξίδι του στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, μπορεί να καλέσει μάρτυρες και να διενεργεί ανακρίσεις, ενώ μπορεί να ζητήσει και στοιχεία. Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καταλογίσει ποινικές ευθύνες και οι συνεδριάσεις της είναι - σε αντίθεση με την Εξεταστική - κεκλεισμένων των θυρών, ενώ δεν διανέμονται πρακτικά.

  Τι αναφέρει το διαβιβαστικό:

  Διαβιβαστικό 2

  Διαβιβαστικό 3

  Μαρία Νταλιάνη 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ