Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 20:57

  Γ. Στεργίου: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που απελευθερώθηκε από την παγίδα του λαϊκισμού

  Γ. Στεργίου: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που απελευθερώθηκε από την παγίδα του λαϊκισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε σήμερα αργά το απόγευμα από τα Τρίκαλα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στεργίου, ο οποίος, μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, Στέλιο Κονταδάκη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Και οι δύο βρέθηκαν στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της βραδιάς συνάντησης και επικοινωνίας, που διοργανώνει η ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ.

  Ο κ. Στεργίου, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας, αναφέρθηκε σε τρία στοιχεία:  

  "Το πρώτο είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία επανήλθε σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, τα οποία προσέγγισαν το 40%, ποσοστά που, όχι μόνο είναι ανάλογο με αυτά που είχε πετύχει στο παρελθόν ως κόμμα, αλλά επίσης και γιατί αυτό το 40%, αν δείτε όλα τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στις χώρες της Ε.Ε. είναι, αν όχι το υψηλότερο, σίγουρα μέσα στα δύο-τρία υψηλότερα ποσοστά που πετυχαίνει κόμμα εξουσίας".

  Ακόμα ο κ. Στεργίου, μιλώντας για το δεύτερο στοιχείο, τόνισε πως "στις τελευταίες αυτές εκλογές, δεν αποδοκιμάστηκε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδοκιμάστηκαν και κόμματα, δημιουργήματα της κρίσης των προηγούμενων ετών, τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από κόμματα, τα οποία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έπαιξαν το ρόλο του δεκανικιού του κ. Τσίπρα και για αυτό ακριβώς τα καταδίκασε ο ελληνικός λαός. Αναφέρομαι σε κόμματα και του δεξιού και του αριστερού φάσματος, που διέγραψαν μία πορεία και τα οποία εξαφανίστηκαν".  

  Αναφερόμενος, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ στο τρίτο στοιχείο, εκτίμησε πως απ' την ανάλυση της προέλευσης των ψηφοφόρων, που τελικά εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την 7η Ιουλίου, προκύπτει "ότι ναι, η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να επαναπατρίσει ψηφοφόρους της, παλαιούς ψηφοφόρους της που είχαν επιλέξει άλλα κόμματα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης. Όμως, την ίδια στιγμή προσέλκυσε ψηφοφόρους, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν ψηφίσει ποτέ ξανά Νέα Δημοκρατία. Αυτό επίσης είναι πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο έγινε ιδιαίτερο αισθητό σε όλες τις τοπικές κοινωνίες".

  "Αυτά τα τρία στοιχεία νομίζω ότι αποδεικνύουν ότι ενώ η Ελλάδα ήταν πρακτικά η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού, φαίνεται να γίνεται και η πρώτη χώρα που απελευθερώνεται από αυτή την παγίδα" διαπίστωσε ο κ. Στεργίου.

  Ακόμα ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, δεν παρέλειψε να τονίσει πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι "οι Έλληνες έχουν κάνει μια συλλογική επιλογή, να περάσουμε σε μια καινούργια φάση, που δεν είναι άλλη από την φάση όπου απαιτούμε πλέον από τους πολιτικούς αποτέλεσμα, και όχι να τους κρίνουμε μόνον από τις αγαθές ή καλές προθέσεις τους, όπως άλλωστε επιδίωκε ο προηγούμενος πρωθυπουργός".  

  Τέλος, ο κ. Στεργίου τόνισε πως "το κόμμα μας θα παραμείνει ενεργό, γιατί θα παράγει πολιτική, θα παράγει προτάσεις".

  Ο Στέλιος Κονταδάκης, διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων σημείωσε πως "κάναμε έναν μεγάλο αγώνα, έναν τριετή και πλέον αγώνα, ο αγώνας μας αυτός δικαιώθηκε, η επιλογή μας δικαιώθηκε, έχουμε μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες".  
   
  Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα, ο ίδιος σημείωσε: "Πρόκειται για ένα έργο της ελάχιστης αυτής θητείας των δύο μηνών, που δεν μπόρεσε να έρθει εις πέρας την προηγούμενη τετραετία, ενώ πολλά θέματα τα οποία είχαν βαλτώσει, λύθηκαν σε ένα διάστημα δύο μηνών".  
   
  Επίσης ο κ. Κονταδάκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως "ένας αγώνας τελείωσε, ένας καινούργιος αγώνας σήμερα ξεκινά, απλά αλλάζει η μορφή αυτού του αγώνα" προσθέτοντας: "Θέλουμε πάλι τις κομματικές οργανώσεις, τα κομματικά μας στελέχη αρωγούς στην καινούργια προσπάθεια που κάνουμε, όπου τώρα δεν είναι μια προεκλογική περίοδος, αλλά μια κυβερνητική περίοδος. Πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση, το κυβερνητικό έργο".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ