Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 18:41

  Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο τετ α τετ Μητσοτάκη-εκπροσώπων της Royal Caribbean Cruises

  Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο τετ α τετ Μητσοτάκη-εκπροσώπων της Royal Caribbean Cruises
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αύξηση αφίξεων κατά 19,77% προγραμματίζει για το 2020 στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο. Η Royal Caribbean Cruises. 

  Αυτό ήρθε στο προσκήνιο στη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους της Royal Caribbean Cruises, που είχε ως μενού συζήτησης την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και σε προορισμούς που δεν ήταν μέχρι σήμερα στον τουριστικό χάρτη. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των δύο πλευρών, ώστε να συνδυαστούν τα ελληνικά λιμάνια με περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που αποτελούν πολιτιστικούς προορισμούς. Παράλληλα, αναδείχθηκε η διάσταση της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες θα ωφεληθούν σε επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας με την ένταξή τους στην αλυσίδα ανεφοδιασμού και τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων. Με το άνοιγμα νέων προορισμών και τη σημαντική αύξηση των αφίξεων τουριστών θα ενισχυθούν ήδη από το 2020, περιοχές της Ελλάδας που είναι λιγότερο γνωστές στο διεθνές κοινό, μπαίνοντας έτσι στον τουριστικό χάρτη, μέσω της κρουαζιέρας.

  Η Royal Caribbean Cruises (το 15% των υπαλλήλων είναι Έλληνες ναυτικοί) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διεθνώς στον τομέα της κρουαζιέρας, με 64 πλοία και 77.000 υπαλλήλους. Για το 2019 έχει προγραμματίσει 662.176 αφίξεις τουριστών  στη χώρα μας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 19,77% το 2020 φτάνοντας τις 825.348 αφίξεις. Στη συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γρηγόρης Δημητριάδης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ