Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 13:35

  Τσίπρας: Ελπίζω να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας

  Τσίπρας: Ελπίζω να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου ενόψει της επίσκεψης του στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

  Σε δημόσιο διάλογο του με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στην αντιπολίτευση.  

  Να επιτευχθεί επιτέλους το όραμα της διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης είπε από πλευράς του ο κ. Μίχαλος.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Τσίπρα-παραγωγικών φορέων έγινε σε πολύ καλό κλίμα καθώς  αναγνωρίστηκε η βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον τελευταίο χρόνο και οι σταθεροί αναπτυξιακοί ρυθμοί και περιμένουν τώρα να δουν πως θα αποτυπωθεί σε ελαφρύνσεις. Εκφράστηκε προβληματισμός για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος καθώς θα επηρεάσουν σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία σε εισφορά αλληλεγγύης και μείωση προκαταβολής φόρου τα οποία είχαν δρομολογηθεί για 1.1.2020 και τελικά παραμένουν.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

  ΤΣΙΠΡΑΣ: Αξιοποιήσουμε πολλές από τις ιδέες και τις προτάσεις, τις δικές σας εκτιμήσεις.. Αρχίζει σιγά-σιγά και διαμορφώνεται μία θετική εικόνα της πορείας της οικονομίας που με πολύ κόπο καταφέραμε να φέρουμε, ελπίζω η πορεία αυτή να συνεχιστεί διότι ανεξαρτήτως σε ποια θέση βρίσκεσαι, όταν έχεις κάνει τόσο κόπο για να πετύχεις, είναι σαν το δικό σου παιδί και το παιδί θέλεις να πάει καλά. Και νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες σημαντικές αλλά και δυσκολίες στον ορίζοντα, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Νομίζω ότι η δική σας συμβολή σε αυτή τη φάση -εννοώ του επιμελητηρίου- είναι πολύ σημαντική. Πάντα ήταν. Και στην κρίση και τώρα.

  ΜΙΧΑΛΟΣ: Και εγώ θέλω να ευχαριστήσω τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες σας για αυτή τη συνάντηση και τη δυνατότητα που δίνετε στα επιμελητήρια της χώρας να εκφραστούν οι θέσεις μας. Όπως σας είπα είναι πολύ γνωστές, είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία επί των ημερών της δικής σας διακυβέρνησης  και πράγματι η μεγάλη ανησυχία και αγωνία για μας είναι αυτή τη σταθεροποίηση την οποία είδαμε να έχει η οικονομία από την προηγούμενη κυβέρνηση και η χώρα να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τώρα έτσι ώστε να καταφέρουμε επιτέλους αυτό το όραμα της βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα.

  Νίκη Ζορμπά

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ