Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Σεπ-2019 21:17

  Metron Analysis: Στη σωστή κατεύθυνση η χώρα, λέει το 61% των πολιτών

  Metron Analysis: Στη σωστή κατεύθυνση η χώρα, λέει το 61% των πολιτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:45

  Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Alpha".

  Ειδικότερα, στο ερώτημα "κατά τη γνώμη σας η χώρα μας αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση" το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

  Στην έρευνα αποτυπώνεται και η βελτίωση της εικόνας που έχουν οι πολίτες για την οικονομία της χώρας. Ειδκότερα, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 24% αξιολογεί θετικά τη σημερινή κατάσταση, το 36% ουδέτερα και το 39% αρνητικά. Τα αντίστοιχα μεγέθη τον περασμένο Ιούλιο ήταν μόλις 15% θετικά, 60% ουδέτερα και 65% αρνητικά.

  metron2


  Καταγράφεται επίσης σημαντική βελτίωση του δείκτη Οικονομικής Εμπιστοσύνης.

  metron3


  Για το "πολιτικό κλίμα", το 54% των πολιτών θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.
   

  politikoklima


  Σχετικά με τις επιλογές προσώπων που έκανε ο πρωθυπουργός για την κυβέρνηση του, το 47% τις αποτιμά ως θετικές, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:
  -Οικονομία 26%
  -Ανεργία 24%
  -Προσφυγικό/Μεταναστευτικό 13%
  -Ιατρική περίθαλψη 6%
  -Παιδεία 5%

  Συνολικά, το 68% των πολιτών αξιολογεί θετικά το έργο της κυβέρνησης έως σήμερα και το 21% αρνητικά, ενώ για την αξιωματική αντιπολίτευση θετική εντύπωση έχει το 25% και αρνητική το 63%.

  Τέλος, για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το 74% των πολιτών εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ