Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Σεπ-2019 12:22

  Σ. Πέτσας: Στο ΚΥΣΟΙΠ οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις

  Σ. Πέτσας: Στο ΚΥΣΟΙΠ οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.26

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις θα υπάρξουν μετά τη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, επισημαίνοντας πως κομβικός στόχος παραμένει η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

  Την ίδια στιγμή, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση:

  -Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

  -Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις για τα εισοδήματα του 2019 από 28% στο 24%, με προοπτική να μειωθεί τελικά στο 20%, ενώ ο φόρος στα μερίσματα μειώνεται από 10% σε 5%.

  -Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων, ενώ δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ανακαίνιση κτιρίων.

  -Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και η μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό. 

  "Οι επαγγελματίες που δηλώνουν κέρδη έως και 10.000 ευρώ με το ισχύον καθεστώς επιβαρύνονται με έως και 2.200 ευρώ φόρο, ενώ με τη θέσπιση του νέου κλιμακίου η επιβάρυνση θα πέσει στα 900 ευρώ. Για παράδειγμα επαγγελματίας με κέρδη 7.000 ευρώ, θα δει ότι ο φόρος που πληρώνει θα μειωθεί από τα 1.540 ευρώ στα 630 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνει λιγότερα 910 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας που δηλώνει κέρδη από 10.000 ευρώ και άνω θα έχει όφελος τουλάχιστον 1.300 ευρώ", ανέφερε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, σε εφαρμογή θα τεθούν στοχευμένα μέτρα για την ενθάρρυνση των οικογενειών να κάνουν παιδιά. Έτσι:

  -Χορηγείται, μέσα στο 2020, επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Πατρίδα μας, με εξαίρεση μόνο όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

  -Μεταφέρονται τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. 13%.

  -Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων.

  "Εθνική επιτυχία" η τοποθέτηση Σχοινά σε θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν

  "Τεράστια εθνική επιτυχία" χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά σε θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  "Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Πατρίδα μας. Αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή σκηνή και ότι αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης. Σηματοδοτεί την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των εταίρων μας προς την Ελλάδα και έμπρακτη αναγνώριση της δυνατότητας του εκπροσώπου της για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί, όπως τόνισε και ο κ. Μητσοτάκης, η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό, που ανατίθενται στο Μαργαρίτη Σχοινά, αποτελούν κεντρικές προκλήσεις τόσο για την Πατρίδα μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ο κ. Πέτσας.

  "Ήταν στις επιδιώξεις μας ένα παραγωγικό φυλάκιο, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε την αντιπροεδρία και ένα πλέγμα χαρτοφυλακίων. Για παράδειγμα, ο προταθείς από την Ιταλία, πρώην πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, δεν ανέλαβε αντιπροεδρία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στο γιατί δεν τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ