Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Σεπ-2019 20:13

  Δημοσκόπηση Marc: Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

  Δημοσκόπηση Marc: Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:32, 8/9

  Διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 15,9 ποσοστιαίες μονάδες και την πλειοψηφικά θετική στάση του εκλογικού σώματος για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της κυβέρνησης αποτυπώνει δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

  Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η διαφορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στο 8,32%, με 39,85% για τη ΝΔ και 31,53% για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

  Το 71% διατυπώνει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ το 42% δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες τους. 

  Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  ΝΔ 41,8%,

  ΣΥΡΙΖΑ 25,9%

  ΚΙΝΑΛ 6,7%

  ΚΚΕ 5,3%

  Ελληνική Λύση 3%

  ΜέΡΑ25 3%

  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ούτε την εκλογική του βάση

  Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης χαίρει θετικής γνώμης και στις γραμμές των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται και από εύρημα σχετικά με το πώς κρίνουν οι πολίτες τα πρώτα δείγματα γραφής της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του πείθουν μόλις το 26,9%, που τα χαρακτηρίζει "θετικά & μάλλον θετικά", ούτε καν δηλαδή την εκλογική τους βάση, που έφτασε στο 31,5% στις 7 Ιουλίου. Από όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ προ διμήνου μόνο το 54,5%, λίγο πάνω από τους μισούς, πείθονται από την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, ενώ το 28,6% της βάσης τη χαρακτηρίζει "αρνητική & μάλλον αρνητική". Συνολικά το 61,7% των ερωτηθέντων θεωρεί λάθος όσα λέει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αυτό το δίμηνο.

  Επικροτούν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ την πολιτική Μητσοτάκη

  Επίσης, το 85,3% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει "θετικά & μάλλον θετικά" τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εκφράζει τη διάθεση να παρακολουθήσει με μεγάλη προσδοκία την κυβέρνηση. Πάνω από το 90% της εκλογικής βάσης της κυρίας Γεννηματά πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσει όλες, τις περισσότερες ή αρκετές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, ενώ μόλις το 1,8% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός θα αθετήσει τα όσα είπε πριν από τις εκλογές. Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ θεωρούν το κ. Μητσοτάκη καταλληλότερο πρωθυπουργό από τον κ. Τσίπρα, που τον προτιμά το 15,6%.  

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ