Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Σεπ-2019 17:33

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύσκεψη με δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, πλην του νομού Θεσσαλονίκης, είχε το απόγευμα στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ενώ συμμετείχε και ο έτερος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Λιβάνιος.

  Ο κ.Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος προς τους δημάρχους είπε πως "η Μακεδονία και η Αυτοδιοίκηση είναι δύο ισχυρές προτεραιότητες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι αυτό και βρίσκομαι τόσο συχνά στη Θεσσαλονίκη".

  Συμπλήρωσε, δε, πως η αυτοδιοίκηση είναι "πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου" και πως η Μακεδονία είναι "περιοχή με ιστορικό και οικονομικό απόθεμα". Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τους δημάρχους να του αναφέρουν τα προβλήματα των περιοχών τους ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για βοήθεια των δήμων.

  Ο υπουργός είπε πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα, αναφέροντας πως "δεν μπορεί να μην το έχει λύσει η Ελλάδα το 2019" και πρόσθεσε πως η Μακεδονία θα πρέπει να αναδείξει το ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα.

  "Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου, είμαστε συνεργάτες. Δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογική τοποθέτηση. Ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες, παντού χωρίς εξαιρέσεις", είπε ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

  Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα με τους δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, όπως είπε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ