Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 17:20

  Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ για τα πλεονάσματα με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ

  Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Ν.Δ για τα πλεονάσματα με αφορμή τις δηλώσεις Λαγκάρντ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.48

  Σε συνέχεια της κριτικής που άσκησαν κομματικές πηγές στην Κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ , ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και επισήμως, δια του εκπροσώπου Τύπου του, Αλέξη Χαρίτση.

  "Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παραπέμπει στις καλένδες μια υποθετική μείωση των πλεονασμάτων, ας απαντήσει ξεκάθαρα: Γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα;”, διερωτάται ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. για "διπλωματία της φυγομαχίας”.

  Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

  "Η ΝΔ πανηγυρίζει για τις δηλώσεις της κας Λαγκάρντ για μικρότερα πλεονάσματα.

  Ξεχνά ότι αυτή είναι η διαχρονική θέση του ΔΝΤ, θέση που το Ταμείο συνδύαζε πάντοτε με σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως οι περικοπές συντάξεων και η μείωση του αφορολογήτου -μέτρα που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί μια αόριστη μελλοντική συζήτηση για μείωση των πλεονασμάτων από το 2021 για να κρύψει τα μνημονιακά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει ως προαπαιτούμενα. Αλλά η χώρα έχει βγει πλέον από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία δεν έχει κανένα προαπαιτούμενο.

  Αντί λοιπόν να παραπέμπει στις καλένδες μια υποθετική μείωση, ας απαντήσει ξεκάθαρα: Γιατί απέρριψε, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, την άμεση μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% χωρίς προαπαιτούμενα;

  Αν έχει ξεχάσει πώς μπορεί να γίνει αυτό, ας ανατρέξει στα μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα στον καταπιστευτικό λογαριασμό.

  Αντί για διπλωματία της αξιοπιστίας, όπως ισχυρίζεται, αυτό που κάνει στην πραγματικότητα η Κυβέρνηση είναι διπλωματία της φυγομαχίας”.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης

  "Γεννάται το ερώτημα τι θέλει (σσ η κυβέρνηση) τελικά, να κάνει; Θέλει στο όνομα μιας μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων – που έχει ανοίξει ως θέμα λόγω της πραγματικότητας που δημιουργήσαμε εμείς στην οικονομία- να περάσει από το "παράθυρο” όσα δεν μπόρεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι δανειστές, στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που έχουν έναν ευθύ αντικοινωνικό χαρακτήρα;" αναφέρει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real Fm). Προσθέτει: "Αναφέρομαι σε όλα αυτά που βλέπουμε στον εργασιακό τομέα. Νομίζω ότι εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Αναφέρομαι στη διευκόλυνση των απολύσεων, μέσω της κατάργησης της διάταξης της μη αιτιολογημένης απόλυσης, αναφέρομαι στις διατάξεις για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, κάτι που αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή διευκολύνονται να έχουν ουσιαστικά εργαζόμενους που είναι "αναλώσιμοι” και το κυριότερο, αναφέρομαι στην υπονόμευση της επαναφοράς των κλαδικών συμβάσεων, που και αυτό πιστώνεται στη δική μας κυβέρνηση".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ