Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Σεπ-2019 11:25

  Opinion Poll: Πιο αισιόδοξοι οι πολίτες για το μέλλον της χώρας και την οικονομία

  Opinion Poll: Πιο αισιόδοξοι οι πολίτες για το μέλλον της χώρας και την οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πιο αισιόδοξο για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνει το 53,27% των πολιτών στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου και λίγες ώρες πριν την ΔΕΘ.

  Πιο απαισιόδοξο δηλώνει το 24,48%, ενώ την ίδια στιγμή το 55,14% είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση έναντι ενός 41,55%.

  Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

  - Το 61,5% είναι ικανοποιημένο από την συνολική παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη έναντι  34,52%, ενώ ο πρωθυπουργός εμφανίζει υψηλή δημοφιλία της τάξης του 61,3%. Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο στις απόψεις για το πρόσωπο του.

  - Οι πολίτες ιεραρχούν την πορεία της Οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την Ανάπτυξη ως τα τρία βασικά θέματα που πρέπει να πιάσει η κυβέρνηση με ποσοστά 43,15%, 31,19% και 22,49% αντίστοιχα. Ακολουθούν η κατάσταση στον χώρο της Υγείας, η ασφάλεια των πολιτών / αντιμετώπιση της ανομίας και η μείωση των φόρων με 20,32%, 17,97% και 17,47% αντίστοιχα.

  - Μεγάλη απήχηση έχουν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου με 74,1%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με 88,49%, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακατάληψη των δημοσίων και ιδιωτικών χώρων από το 83,82%. Είναι σημαντικό ότι αυτές για παράδειγμα οι πρωτοβουλίες συναντούν μεγάλη απήχηση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με 48,73%, 75,13% και 70% αντίστοιχα.

  - Ταυτόχρονα το 73,31% θεωρεί ότι φέτος υπήρχε μια μεγαλύτερη ετοιμότητα και καλύτερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ το 58.5% κρίνει ότι η άρση των capital controls οφείλεται και στην κατάσταση που υπήρχε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  - Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται με 50,56% πιο ικανός πρωθυπουργός, έναντι 20,75% του Α. Τσίπρα και τον κανένα από τους δύο να παίρνει την δεύτερη θέση.

  ikanos

  Απέναντι στο πολύ θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες τους, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν πείθουν για τον τρόπο αντιπολίτευσης τους, σημειώνεται στην έρευνα. Μόνο το 17,59% είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με το 35,68% μόνο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ικανοποιημένο.

  ikanopoihshSyriza

  Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα που εμφανίζουν πολύ χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης για τον τρόπο που αντιπολιτεύονται. Επίσης, χαμηλές είναι και οι δημοφιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

  Όλα τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού τον Κ. Μητσοτάκη και δείχνουν οριακές αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς με την Ν.Δ. να ενισχύεται, έστω και λίγο σε σχέση με τις Εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να εμφανίζουν στοιχεία αποσυσπείρωσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ