Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 14:04

  Στ. Πέτσας: Θα μειώσουμε φόρους και για τα φυσικά πρόσωπα

  Στ. Πέτσας: Θα μειώσουμε φόρους και για τα φυσικά πρόσωπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.42

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σταθερή ρότα ως προς το μείζον ζήτημα της επιστροφής κερδών από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες χαράσσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, διαμηνύει ότι το αφορολόγητο θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται σήμερα.

  "Βασικό ζητούμενο για όλη την Ευρώπη είναι να τονωθεί η ανάπτυξη. Οτιδήποτε μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη είναι καλοδεχούμενο. Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε χθες στην απάντησή του στη Χάγη το ζήτημα αυτό με αναπτυξιακές πολιτικές. Υπάρχουν οι επικείμενες συνεδριάσεις στο Euroworking Group και στο Εurogroup. Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αργότερα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

  Παράλληλα, έδειξε προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα φέρει στο προσκήνιο από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης για την αύξηση του παραγόμενου πλούτου για όλους.

  Ο κ. Πέτσας άφησε, εκ νέου, ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν στο προσκήνιο εξεταστικές επιτροπές για τη ΔΕΗ και το πρώτο εξάμηνο του 2015. "Όλες οι επιλογές για την κυβέρνηση παραμένουν ανοιχτές και επάνω στο τραπέζι. Θα το συζητήσουμε, όταν θα είναι ο κατάλληλος χρόνος", σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Εστιάζοντας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Πέτσας ανέδειξε την ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. "Εάν εφαρμοσθεί η συμφωνία δε θα έχουμε μαζικές ροές. Το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα και έλεγχος για τη διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό. Όσον αφορά στην αποσυμφόρηση νησιών, οι υφιστάμενες δομές επαρκούν με αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Γίνονται συνεννοήσεις με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να υπάρχει η οποιαδήποτε αντιμετώπιση χρειάζεται", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  

  Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού σε Παρίσι, Βερολίνο και Χάγη έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και υπήρξε συναντίληψη σε πολλά θέματα.

  "Υπήρξε προσέγγιση στην ανάγκη μίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου. Οι αρχές είναι της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Η πρώτη αρχή αφορά στο δίκαιο καταμερισμό όσων δικαιούνται άσυλο. Η δεύτερη τη φύλαξη των κοινών συνόρων και την καταπολέμηση των διακινητών. Με τις επισκέψεις του ο πρωθυπουργός αλλάζει το αφήγημα. Περνάμε από τη διπλωματία της επαιτείας σε αυτή την αξιοπιστίας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως προτεραιότητα είναι οι μεταρρυθμίσεις", είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ανέδειξε τους γρήγορους ρυθμούς προώθησης κομβικών επενδύσεων, όπως στο Ελληνικό, της Cosco και της "Ελληνικός Χρυσός".

  Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους φορολογουμένους να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, που βελτιώνει και διευρύνει αυτή που υπήρχε, για να κοιτάξουν με αισιοδοξία το αύριο. Όσον αφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού τάραξε τα λιμνάζοντα νερά.

  "Άνθρωποι του πολιτισμού αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Η απαίτησή μας για επιστροφή των γλυπτών ισχύει στο ακέραιο και το Βρετανικό Μουσείο δίνει μία χαμένη μάχη. Ο συμβολισμός της επανένωσης είναι τόσο ισχυρός που θα δείξει σε όλο τον κόσμο που ανήκουν πραγματικά τα γλυπτά. Είναι τόσο ισχυρός ο συμβολισμός του να δει πλάι πλάι τα εκθέματα που αναρωτιέμαι εάν υπάρχει ένας Έλληνας που δε θα ήθελε να το δει", σημείωσε, δίνοντας απάντηση και στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

  "Θα μειώσουμε τους φόρους και για τα φυσικά πρόσωπα"

  Λίγες ημέρες πριν την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έδειξε και προς την κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας και για τα φυσικά πρόσωπα.

  "Αυτό που ξέρουν οι πολίτες είναι ότι εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και ξέρουν ότι από το 2020 για το ζήτημα του 2019 αυτό θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει και η μείωση που αφορά τα φυσικά πρόσωπα. Οι πολίτες ήδη έχουν δει τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πολύ μειωμένα και έχουν νιώσει στην τσέπη τους τι θα πει η μείωση των φόρων στις οποίες είχε αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης", είπε και σημείωσε πως εντός των επόμενων ημερών (το αργότερο μέχρι τις αρχές της εβδομάδας) θα τεθεί σε διαβούλευση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. 

  "Στον πυρήνα της πολιτικής μας είναι οι επενδύσεις, οι δουλειές και η ασφάλεια για όλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ αυξήθηκαν οι θέσεις απασχόλησης τον Αύγουστο κατά 3.111 σε αντίθεση με τον Ιούλιο που είχαν μειωθεί. Ο Αύγουστος είναι θετικός, ενώ παραδοσιακά είναι αρνητικός’, τόνισε ο κ. Πέτσας.

  Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει αύριο συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ