Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 19:12

  Το σχέδιο "ανάπτυξη για όλους" αιχμή του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

  Το σχέδιο "ανάπτυξη για όλους" αιχμή του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Σε ρυθμούς ΔΕΘ εισέρχεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ολλανδία.

  Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση, με κεντρικό σύνθημα "ανάπτυξη για όλους" και στόχο κομβικό να εξηγήσει στους πολίτες πώς αυτό μετουσιώνεται ήδη σε απτά αποτελέσματα, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα και τη ζωή της κοινωνίας. "Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα", επισημαίνει τακτικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια και προς όλες τις κατευθύνσεις το κυβερνητικό σχέδιο που ενέκριναν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου. Ένα σχέδιο που προτάσσει:

  -Τη μείωση φόρων για όλους.

  -Τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

  -Την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

  Το σχέδιο "ανάπτυξη για όλους" περιλαμβάνει τολμηρές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και το ξεμπλοκάρισμα  μεγάλων ξένων επενδύσεων μετά από χρόνια αδράνειας και οι οποίες προβλέπεται να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, έχουν προωθηθεί τρεις μεγάλες επενδύσεις. H εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, την οποία, όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, μπλόκαραν επί χρόνια οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη υπογράφηκαν οι σχετικές ΚΥΑ, ενώ προχώρησε η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και ξεμπλοκάρονται τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

  Όπως θα γίνει απόλυτα διαυγές και στη ΔΕΘ, κατά τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη, η ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες δε θα προκύψει όμως μόνο από τις μεγάλες, εμβληματικές επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός θα σημειώσει πως θα είναι αποτέλεσμα και της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού σχεδίου που είχε παρουσιάσει προεκλογικά και που ήδη υλοποιείται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι μεγάλες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έγιναν πράξη ένα χρόνο νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Τα μειωμένα εκκαθαριστικά που έφτασαν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες πιστοποίησαν τη μετάβαση από την εποχή των ψεύτικων υποσχέσεων, στην εποχή των αποτελεσμάτων, της συνέπειας και της εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, εκτός από τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, τόσο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις 120 δόσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, που εφαρμόστηκαν αμέσως, όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποδεικνύουν ότι πρώτη μέριμνα της νέας κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όλοι οι πολίτες από την εφαρμογή της πολιτική της. Και σε αυτό ακριβώς το πνεύμα θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020