Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 15:09

  Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούτε στη Χάγη

  Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Ρούτε στη Χάγη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με την επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε τον κύκλο της παρουσίας του στην Ολλανδία και αυτήν την ώρα συναντάται με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

  Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε για τις νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη με καθηγητές και φοιτητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν. Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης διεθνώς, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσβλέπει στην ανάπτυξη συνεργειών με την ολλανδική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

  "Είναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης  εστιάζοντας στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας. "Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ερευνητές και οι επιδόσεις μας είναι πολύ ψηλές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά για τη στήριξη της ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος", επεσήμανε.

  Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γρηγόρης Δημητριάδης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των συνεργιών με την ολλανδική πλευρά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ