Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Σεπ-2019 11:55

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανάγκη για ταχεία δράση για να μην υπάρξει κενό στις σχέσεις μας με τη Βρετανία μετά τις 31/10

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανάγκη για ταχεία δράση για να μην υπάρξει κενό στις σχέσεις μας με τη Βρετανία μετά τις 31/10
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τη ρητορική και τις κινήσεις της Τουρκία το τελευταίο διάστημα σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

  "Με τη Μεγάλη Βρετανία έχουμε μία σειρά από θέματα, τα θέματα τα καυτά είναι πως θα οργανώσουμε τη χώρα μας μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και αυτό είναι το άτακτο Βrexit και ξέρουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι ένας τεράστιος οικονομικός εταίρος, τουριστικός εταίρος, εκπαιδευτικός εταίρος, ιατρικός εταίρος, είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιούς δεσμούς και πολιτιστικών ανταλλαγών και όλα αυτά πρέπει να τα τρέξουμε και αυτό είναι η δικιά μου αγωνία να τρέξει συντονισμένα και σωστά η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στο σύνολο των δράσεων της ώστε να μην δημιουργηθεί κενό στις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

  Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία στάση της Τουρκίας η οποία σε επίπεδο σημειολογίας είναι εξαιρετικά προκλητική, από την άλλη θα σας έλεγα ότι η στάση αυτή καταφέρνει να απομονώσει την Τουρκία από τον δυτικό κόσμο που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες, σέβεται τα σύνορα, δεν πιστεύει στην αλλαγή των συνόρων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και βέβαια πιστεύει ότι το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να υπηρετείται, υπό αυτή την έννοια ναι ο κ. Ερντογάν συμπεριφέρεται με έναν τρόπο εντελώς αντιθεσμικό που μάλλον τον έχει απομονώσει, παράλληλα με το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία δείχνει μία ιδιαίτερα στενή σχέση με τη Ρωσία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ