Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2019 18:05

  Υπ. Πολιτισμού: Εκκαθάριση εν λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας

  Υπ. Πολιτισμού: Εκκαθάριση εν λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία θέτει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, το "Ταμείο Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ", ανταποκρινόμενο και σε αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο.

  Όπως, πολλές φορές, έχει αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η λειτουργία του υπουργείου οφείλει να διέπεται από οριζόντιες αρχές που αποβλέπουν στην κατοχύρωση της Δημόσιας Αξίας. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται λογοδοσία και διαφάνεια παντού. Με την ρύθμιση που προτείνεται διασφαλίζεται η διαφάνεια και θεσπίζονται καθαρές διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν πουθενά σκιές, αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

  Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο, και έχει επιχειρηθεί, συστηματικά, μεθοδευμένη  κατασυκοφάντηση πολλών. Για όλα αυτά τα ζητήματα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία το υπουργείο Πολιτισμού, όπως έχει, επίσης, αναφερθεί προτίθεται να παραπέμπει οποιοδήποτε στοιχείο αφορά τον υπό λύση φορέα.

  Το κύριο αντικείμενο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας σήμερα, δηλαδή η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού που εξυπηρετεί παιδιά υπαλλήλων της Αθήνας, και η χορήγηση επιδόματος στους υπαλλήλους του υπουργείου για την φιλοξενία σε παιδικές κατασκηνώσεις, μεταφέρεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Ο παιδικός σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί το σχολικό έτος 2019-2020. Από την επόμενη σχολική χρονιά, για λόγους ισονομίας των υπαλλήλων, από τους ίδιους πόρους που σήμερα λειτουργεί ο Σταθμός μπορεί να  καλύπτεται φιλοξενία παιδιών υπαλλήλων σε όλη της Επικράτεια, υπηρετώντας την αρχή της ισονομίας.

  Με τη λύση του Ταμείου, αμέσως μετά την εκκαθάριση του, επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους, που αποτελεί λόγο δημοσίου συμφέροντος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ