Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2019 14:51

  "Ανάπτυξη για όλους". Το κεντρικό σύνθημα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ

  "Ανάπτυξη για όλους". Το κεντρικό σύνθημα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Επί σχεδόν δύο ώρες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέγραφε απόψεις και επισημάνσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, με το βλέμμα του Μεγάρου Μαξίμου να εστιάζει πλέον στο πρώτο και συνάμα κομβικό εσωτερικό πολιτικό ορόσημο της νέας χρονιάς. Αυτό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από το βήμα της οποίας ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει το αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησής του.

  Στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης σημειώνουν πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ) πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας.  "Αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται και στον κόσμο της εργασίας και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και προσωπικά θεωρώ τους, εντός εισαγωγικών, λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, συνεργάτες και συνεταίρους στην ανάπτυξη της χώρας", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε, εκ νέου, στο προσκήνιο το στρατηγικό αφήγημα της "συμφωνίας αλήθειας", το οποίο κρατάει στην προμετωπίδα. "Είμαι πάντα πρόθυμος και ανοιχτός να ακούσω τις απόψεις σας, όμως θέλω και με την ευκαιρία αυτή στην πρώτη μας επίσημη συνάντηση με τη νέα μου ιδιότητα, να επαναλάβω μια σταθερή μου θέση, ότι η πολιτεία θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα με κάθε κίνητρο για να αναπτυχθεί, απαιτεί, όμως, και από αυτήν να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο. Να σέβεται το νόμο, τις υποχρεώσεις της, να φροντιζει τους εργαζόμενους και να φροντίζει, βέβαια, και το κοινό μας περιβάλλον. Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα", επεσήμανε.

  "Είμαι έτοιμος να ακούσω και να συζητήσω τις δικές σας προτάσεις γι’ αυτά τα οποία, ήδη, συμβαίνουν στη χώρα, όπως νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, τα πολύ θετικά στοιχεία που είχαμε στο μέτωπο της αύξησης της απασχόλησης για τον μήνα Αύγουστο, την σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης τους τελευταίους δύο μήνες, να συζητήσουμε γι’ αυτά τα οποία δρομολογούνται, για το πολύ τολμηρό αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση εντός αυτής της εβδομάδος, αλλά και γι’ αυτά τα οποία προσδοκούμε, που δεν είναι άλλα από επενδύσεις. Επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη για όλους", σημείωσε.

  Ο πρωθυπουργός εστίασε και στα θετικά νέα στο μέτωπο μιας σειράς από μεγάλες επενδύσεις. Όπως, για παράδειγμα, το Ελληνικό, το νέο master plan της Cosco για την αναβάθμιση του λιμένος του Πειραιά, τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Παράλληλα, ανέφερε πως κεντρικός στόχος είναι η μετάβαση σε μία πραγματικά ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

  "Αυτό είναι το κλειδί για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ο μόνος δρόμος για την ευημερία όλων των πολιτών παντού στη χώρα. Για αυτό  άλλωστε και το σύνθημά μας σε αυτήν την έκθεση είναι:  Ανάπτυξη για όλους", τόνισε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ