Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Σεπ-2019 09:12

  Ο Κ. Μητσοτάκης ζεσταίνει τις μηχανές ενόψει του ραντεβού της ΔΕΘ

  Ο Κ. Μητσοτάκης ζεσταίνει τις μηχανές ενόψει του ραντεβού της ΔΕΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου  

  Με ταυτόχρονες κινήσεις εντός και εκτός συνόρων, που έχουν ως αιχμή την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, που περνάει από την εποχή της ύφεσης σε αυτήν της ευρωπαϊκής κανονικότητας, διάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο Μέγαρο Μαξίμου, που δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των πρωθυπουργικών συναντήσεων σε Παρίσι και Βερολίνο, στρέφουν το βλέμμα τους στη διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κομβική για τα κυβερνητικά αφηγήματα και τα μηνύματα μεταρρυθμίσεων και άμεσων δράσεων σε οικονομία και επενδύσεις θεωρείται και η αυριανή μετάβαση του πρωθυπουργού στη Χάγη, η οποία θα ολοκληρώσει το πρώτο τρίγωνο της... επίθεσης διεθνούς γοητείας του "γαλάζιου" κυβερνητικού στρατοπέδου.

  Μετά το τετ α τετ με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάει στις δώδεκα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΣΒΕ). Στόχος της συνάντησης είναι να τεθούν επί τάπητος προτάσεις και εισηγήσεις, οι οποίες θα μελετηθούν στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης, πριν την τελική δόμηση της κομβικής παρέμβασης του πρωθυπουργού, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται να φέρει στο προσκήνιο το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου το οικονομικό, αναπτυξιακό και επενδυτικό πλάνο της "γαλάζιας" κυβέρνησης, μέσα από μία ομιλία ουσίας, αλλά και με ιδιαίτερα οραματικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, σε θέση πρωταγωνιστική βρίσκεται και το επόμενο βήμα για τις φοροελαφρύνσεις, οι οποίες θα έρθουν, για να δώσουν νέες "ανάσες" σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Αυτές, μεταξύ άλλων, θα σχετίζονται με:

  - Τη μείωση από το 28% στο 24% του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη.

  - Τη μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.

  - Την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

  - Την αναστολή του φόρου υπεραξίας για ακόμη τρία χρόνια.

  - Την έκπτωση 40% των δαπανών για την αναβάθμιση των ακινήτων.

  - Τη χορήγηση στις οικογένειες ποσού 2.000 ευρώ σε κάθε νέα γέννηση από 1.1.2020.

  Με την ολοκλήρωση της συνάντησης του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θα κινηθεί σε... χωροχρόνο Χάγης. Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα ένα σημαντικό τετ α τετ με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, με κυρίαρχο μέλημα να αναλύσει όλες εκείνες τις τομές που δείχνουν προς την κατεύθυνση μίας Ελλάδας που αλλάζει σε λογική, πολιτικές, δράσεις και προτεραιότητες. Μίας Ελλάδας που, μετά την πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου, μετατρέπεται σε ιδανικό επενδυτικό προορισμό. "Ο πρωθυπουργός, με τις επισκέψεις του, αποδεικνύει ότι εργάζεται για μία νέα Ελλάδα με δυναμική, βιώσιμη και φιλική στο περιβάλλον ανάπτυξη. Αποδεικνύει ότι εγκαταλείπεται η πολιτική της επαιτείας και προωθείται η πολιτική της αξιοπιστίας, της δημιουργίας, της προόδου", σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, που αναδεικνύουν την αλλαγή του κλίματος στην αγορά, η οποία έχει ευθεία αντανάκλαση στην απόδοση της οικονομίας. "Αυτό καταγράφουν και τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη χώρα μας: Τον Αύγουστο, ο δείκτης αυτός διαμορφώθηκε στις 108,4 μονάδες, έναντι 105,3 μονάδων τον Ιούλιο και 101 μονάδων τον Ιούνιο. Και αυτή είναι η καλύτερη επίδοση των τελευταίων δώδεκα ετών. Γεγονός, επίσης, είναι ότι ο δείκτης κινείται πιο ψηλά από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης. Ενώ, δηλαδή, ο δείκτης αισιοδοξίας στην Ευρωζώνη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει. Και, όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πατήσουμε επάνω σε αυτήν την πραγματικότητα, ώστε να αφήσουμε οριστικά πίσω τα χρόνια της κρίσης και να μπούμε σε ένα καινούργιο, ενάρετο και δημιουργικό κύκλο. Η θετική πορεία της οικονομίας μας απεικονίζεται και στην πτώση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου", αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ