Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 19:27

  Κατά πλειοψηφία πέρασε η κατάργηση του ασύλου - Νόμος του κράτους το διυπουργικό ν/σ

  Κατά πλειοψηφία πέρασε η κατάργηση του ασύλου - Νόμος του κράτους το διυπουργικό ν/σ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.12

  Υπερψηφίστηκε  στη Βουλή η διάταξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση του ασύλου. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές ς της ΝΔ και της "Ελληνικής Λύσης", "παρών" ψήφισαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ, ενώ απουσίαζε το ΜέΡΑ25.

  Σε σύνολο 198 παρόντων βουλευτών το άρθρο έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 21 "παρών".

  Το ευρύτερο διυπουργικό νομοσχέδιο που αφορούσε μεταξύ άλλων ζητήματα κυβερνησιμότητας Δήμων και Περιφερειών και το ασυμβίβαστο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού πέρασε με τις ψήφους των κυβερνητικών βουλευτών.

  Με την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία έχει προσδώσει στις διατάξεις μείζονα συμβολική και ουσιαστική αξία.

  Η ονομαστική για το άσυλο (άρθρο 64) , το οποίο κυριάρχησε στην διήμερη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια ζητήθηκε από τους βουλευτές του  ΚΚΕ.

  Για το άρθρο 64  στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών "Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα" είχε υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είχε ζητήσει επίσης ονομαστική και στα άρθρα που αφορούν τις αλλαγές στους Δήμους, αλλά και στην διάταξη που θέτει ασυμβίβαστο στην θέση μέλους Ανεξάρτητων Αρχών.

  Όμως, όταν έγινε η εκφώνηση από τον προεδρεύοντα Χαρ. Αθανασίου των ονομάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αιτήθηκαν την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, απουσίαζαν από την αίθουσα κι έτσι έγινε μόνο η ονομαστική που ζήτησε το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, παρότι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, είχαν ξαναμπεί στην αίθουσα.

  Όπως είπε η κ. Εφη Αχτσιόγλου στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν γενικά από την κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν θέλησαν να την "νομιμοποιήσουν" με την επιστροφή τους στα έδρανα της Ολομέλειας για την ονομαστική.

  Υπέρ του άρθρου 101 ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Η νέα διάταξη ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού και την οδηγεί σε παραίτηση.

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ