Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 15:28

  Γεννηματά: Επιμένει να ζητεί αλλαγή στην διάταξη για το άσυλο

  Γεννηματά: Επιμένει να ζητεί αλλαγή στην διάταξη για το άσυλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να αλλάξει την διάταξη για το άσυλο κάλεσε άλλη μια φορά την κυβέρνηση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η ίδια επισήμανε πως στο παρελθόν παρ’ ότι το επέτρεπε το νομικό πλαίσιο, οι πρυτανικές αλλαγές δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους (σ.σ. δηλαδή δεν καλούσαν την αστυνομία να επέμβει όταν τελούνταν αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια).

  "Λέτε να κυκλοφορεί η αστυνομία στα πανεπιστήμια όπως σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο. Στις πλατείες όμως δεν γίνεται χρήση ναρκωτικών;" επισήμανε η κ. Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής. "Ούτε στις πλατείες, ούτε στα Εξάρχεια υπάρχει κανένα άσυλο, δεν υπάρχει καμία προστασία κι όμως διακινούνται ναρκωτικά. Γιατί αυτή η εμμονή; Τελικά το θέμα σας είναι να προχωρήσετε μόνος σας; Δεν σας ενδιαφέρει μια ισχυρή πλειοψηφία και να δώσετε την αίσθηση στις αστυνομικές αρχές ότι έχουν την πλήρη κάλυψη; Και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Διστάζουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος από το ένα άκρο να φτάσουμε στο άλλο άκρο, γιατί η διάταξη δεν θα είναι αποτελεσματική. Θα διαμορφώσετε  μέτωπα ετερόκλητων δυνάμεων,  θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και θα έχουμε νέα προβλήματα το φθινόπωρο, όταν μπορούμε να το ψηφίσουμε όλοι μαζί. Επιμένετε σε μια λάθος διατύπωση".

  Χθες υπήρξε έντονο παρασκήνιο μεταξύ της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί κοινός τόπος και να υπερψηφίσουν την διάταξη και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

  Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση του κόμματός της σύμφωνα με την οποία η αστυνομία θα παρεμβαίνει όταν π.χ. σε εξέλιξη επεισοδίων καταδιώκει άτομα τα οποία μπαίνουν στους πανεπιστημιακούς χώρους,. Η κεντρική διαφωνία με την κυβερνητική ρύθμιση είναι πως το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες στους πανεπιστημιακούς χώρους προληπτικά.

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ