Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 15:13

  Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική Επιτροπή για Novartis

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Να συστήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την υπόθεση της Novartis ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυβέρνηση: "Σας προκαλώ να τη συστήσετε , θα είναι το Βατερλώ σας", δήλωσε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το διυπουργικό νομοσχέδιο. Η συζήτηση προδήλως παρέκκλινε από το δια ταύτα του υπουργικού νομοσχεδίου μετά από αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Παναγιώτη Πικραμμένο που προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη.

  Στο δια ταύτα του διυπουργικού νομοσχεδίου, σε ιδεολογική εμμονή και σκοπιμότητα απαξίωσης του ελληνικού Πανεπιστημίου απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ν.Δ την διάταξη για την άρση του ασύλου, που αποτελεί και το μείζον πολιτικό θέμα που ανακινεί το διυπουργικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα.

  Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση του ασύλου έρχεται "μέσα στο κατακαλόκαιρο ενώ δεν απασχολεί τις συζητήσεις ούτε στις παραλίες ούτε στα καφενεία" με μοναδικό στόχο, κατά τον ίδιο, να σαρωθεί ό,τι συμβολίζει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ιδεολογικά.

  Ο κ. Τσίπρας έκανε ευθεία σύνδεση αναφορών στελεχών της Ν.Δ ( Γεωργιάδη- Βορίδη) περί ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς με την απόφαση της Κυβέρνησης να άρει το άσυλο και πε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον ειρωνεύτηκε ότι δεν έχει καμία εικόνα για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο εφόσον σπούδασε σε άλλο του εξωτερικού.

  Επίθεση εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση και για την υπόθεση "ξηλώματος" Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού , εκτοξεύοντας ευθείες βολές στην Ν.Δ ότι η απομάκρυνσή της  οφείλεται σε προσπάθεια εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων.

  Επέμεινε και στο αίτημά του για αντικατάσταση του κ. Κοντολέοντος από επικεφαλής της ΕΥΠ, αποκαλώντας τον και πάλι "σεκιουριτά" χωρίς να πληροί τα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο θώκος του, ενώ απευθυνόμενος στον Π. Πικραμμένο είπε "Δεν ευθύνομαι εγώ που είστε εδώ. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που θέλουμε να αλλάξουμε κινήθηκε όπως κινήθηκε".

  Συγκεκριμένα είπε για:

  Άσυλο

  *Προσπαθώ να κατανοήσω τη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει μέσα στο κατακαλόκαιρο τη διάταξη. Μήπως είναι ένα μείζον ζήτημα που συζητά ο κόσμος στις παραλίες και στα καφενεία; έχω την αίσθηση ότι δεν συζητιέται. Η εκτίμησή μας είναι ότι η Ν.Δ. επιλέγει να διεξαγάγει μια πρώτη ιδεολογική αντιπαράθεση και σύγκρουση με την αριστερά και την προοδευτική παράταξη.

  *Η πραγματικότητα είναι ότι επιδεικνύετε ιδεολογική εμμονή και δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε τα υπαρκτά κρούσματα βίας είναι το θέμα σας. Η ιδεολογική σας εμμονή αφορά το ελληνικό Δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ό,τι αυτό συμβολίζει.

  Εμμονή που εκκινεί από την εγγενή αποστροφή σας στον δημόσιο χώρο και την διαρκή μεροληψία σας υπέρ των ιδιωτικών σχολών και ότι συμβολίζει πολιτικά στην χώρα μας: τη σύνδεσή του με τα κινήματα, με τον αγώνα του ενάνια στην δικτατορία

  *Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ακραίοι εκφραστές αυτής της υπερδεξιάς ιδεολογίας, οι κ.κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, έχουν μιλήσει για την ανάγκη να σταματήσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, κάτι που για εσάς είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σας άκουσα να κάνετε την αναφορά στον φοιτητή, φιλολογική είναι η αναφορά σας γιατί δεν έχετε εικόνα, δεν δώσατε πανελλήνιες, πήγατε κατευθείαν στο εξωτερικό, περιγράψατε μια εικόνα που δυσφημεί το ελληνικό πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα των σπουδών των ελληνικό πανεπιστήμιο

  *Άκουσα από τα έδρανα της συμπολίτευσης να αναπαράγεται κάτι σαν φεικ νιουζ εδώ και δέκα χρόνια, η αθλιότητα περί μεταγραφής μου από την Βουλγαρία. Είχα την τιμή να περάσω με πανελλήνιες σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, 7ο στην διεθνή κατάταξη.

  *Η εμμονή σας σας οδηγεί να παρασύρεστε σε λογικές απαξίωσης του ελληνικού πανεπιστημίου. τι έργο έχετε να επιδείξετε από το 1990 και μετά; έχετε την ίδια και απαράλλαχτη γραμμή: σταδιακή ιδιωτικοποίηση, απαξίωση της έρευνας, αύξηση του κόστους φοίτησης

  Το 2015 αφήσατε τοπίο διάλυσης. Θυμάμαι με τον κ. Φορτσάκη που ως πρύτανης επεσήμανε ότι δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά. Και εμείς αφήσαμε έργο: αυξήσαμε τον προϋπολογισμό, αυξήσαμε δαπάνες για έρευνα, ιδρύσαμε νέα τμήματα, εσείς τι σχέδιο έχετε; ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασε τις εκλογές αλλά οι μεταρρυθμίσεις στην έρευνα πρέπει να παραμείνουν

  Εσείς με το καλημέρα ακυρώσατε την ίδρυση της νομικής σχολής της Πάτρας.

  Εάν ο σχεδιασμός σας γίνεται στο πόδι και με λογικές καφενείου, γιατί καφενειακό είναι το επιχείρημα ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι δικηγόροι. Μεταφέρατε την έρευνα από την Παιδεία στο Ανάπτυξης. Ακρωτηριάζετε την έρευνα και την επιστήμη έτσι. Δεν αποτυπώνονται όλα με όρους κέρδους.

  Ήρθατε να ανοίξετε αυτή την ιδεολογική αντιπαράθεση για να μας σύρετε σε μια συζήτηση που δεν αφορά το 2019. Το 2011 ήρθατε και ψηφίσατε τον  νόμο Διαμαντοπούλου. Μήπως η χώρα μετατράπηκε σε παράδεισο νομιμότητας; έχουμε να κάνουμε με ιδεολογική εμμονή αλλά και εξαπάτηση. Γιατί αποκρύπτεται τι ισχύει σήμερα με τον νόμο: Η αστυνομία παρεμβαίνει όταν διαπράττεται κακούργημα. Στην πράξη τι θέλετε; να περιπολεί η Αστυνομία έξω από τις αίθουσες; Θα βάλετε στα πανεπιστήμια και τους "μαύρους πάνθηρες;" Υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές να γίνουν εστίες έντασης.

  Σε κάθε απόπειρα να ξηλώσετε ότι φτιάξαμε αυτά τα χρόνια θα είμαστε απέναντι και εμείς και οι φοιτητές και η ακαδημαϊκή κοινότητα.

  ΟΤΑ

  Έρχεστε πριν καν εφαρμοστεί ένας νόμος και τον αλλάζετε. αυτό δεν έχει ξαναγίνει.  Έχω την αίσθηση ότι θα βρείτε απέναντί σας και ανθρώπους που ανήκουν στον δικό σας χώρο και θέτετε ψευτοδίλημμα: Κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία.

  Θάνου

  Κάνατε ότι δεν καταλάβατε όσα σας καταλόγισα με συγκεκριμένα παραδείγματα. Είπα ότι η μόνη από τις 23 ανεξάρτητες αρχές είναι η εν λόγω. Επιμένετε ότι είναι κομματική επιλογή η κ. Θάνου. Δηλαδή ο κ. Πικραμμένος που διετέλεσε σύμβουλος στο γραφείο Μητσοτάκη δεν θα έπρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

  Κάτι σας ενοχλεί με τις δραστηριότητες της Επιτροπής ανταγωνισμού. Διάφορα καρτέλ που εξετάζονται είναι και σε ΜΜΕ. Έχουμε έναν που διαθέτει κανάλι, εφημερίδες και το μοναδικό πρακτορείο Τύπου. Και έγινε έλεγχος. Αυτό σας ενοχλεί;

  Σας λέω να μην προχωρήσετε. Γιατί το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό. Εάν εφαρμοστεί αυτό που θέλετε θα υπάρξει διακοπή των μελών που συνεπάγεται κίνδυνο ματαίωσης και τεράστιες καθυστερήσεις σε ελέγχους ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος. Μήπως αυτό θέλετε;

  Εάν αυτό θέλετε τότε δεν θα σας ελέγξουμε μόνο εμείς αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

  ΕΥΠ

  Ο δικός σας τι ακριβώς είναι; σεκιουριτάς. Αυτή είναι η επιλογή των αρίστων. Τελικά ο εκλεκτός σας είναι κιθαρίστας ή ντράμερ;

  *Διαβάστε ακόμα

  -Κ. Μητσοτάκης σε Α. Τσίπρα: Σπιλώνετε ανθρώπους και εξαφανίζεστε χωρίς να ζητάτε συγγνώμη

  ικραμμένος: Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί για τις αποφάσεις στην Επ. Ανταγωνισμού

  -Νέα κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα σε Βουλή για άσυλο και Θάνου- Η "μπάλα" στο ΚΙΝΑΛ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων