Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Αυγ-2019 19:35

  Φ. Γεννηματά: Ναι σε ιδιωτική φύλαξη, κάρτες εισόδου -Όχι σε αστυνομικές περιπολίες στα πανεπιστήμια

  Φ. Γεννηματά: Ναι σε ιδιωτική φύλαξη, κάρτες εισόδου -Όχι σε αστυνομικές περιπολίες στα πανεπιστήμια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετική για ιδιωτική φύλαξη και κάρτες εισόδου στα πανεπιστήμια, αλλά αρνητική στην δυνατότητα της αστυνομίας να περιπολεί εντός πανεπιστημίων όπως κάνει σε άλλους δημόσιους χώρους εμφανίστηκε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας για το άσυλο στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει την παράγραφο 3 του επίμαχου άρθρου λέγοντας πως "δυστυχώς δίνει την δυνατότητα να επικρατήσουν αρνητικές καταστάσεις. Δεν μπορούμε κύριοι να έχουμε αστυνομικό τμήμα ΑΣΟΕΕ, αστυνομικό τμήμα ΑΠΘ, αστυνομικό τμήμα Νομικής και δεν βγαίνει άλλωστε ένα τέτοιο σχέδιο".

  Κάλεσε την κυβέρνηση να τροποποιήσει την παράγραφο 3 λέγοντας πως στο Κίνημα Αλλαγής συμφωνούν με την πρώτη και δεύτερη παράγραφο του άρθρου. Αντιπρότεινε δε, ως διατύπωση το εξής:  Όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις να εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία  και εντός χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε έγκριση οιουδήποτε.

  "Τι κάναμε; Πήραμε το νόμο του ΠΑΣΟΚ που είχε ψηφιστεί και κάναμε διορθώσεις" εξήγησε. "Όταν έχει παραεμπόριο και μπαίνουν στα ΑΕΙ εξαιτίας του ασύλου προφανώς η αστυνομία να μπορεί να τους συλλάβει. Για να μην υπάρχει μπαλάκι ευθυνών επίσης, δεν χρειάζεται καμία έγκριση όταν τελείται αξιόποινη πράξη. Πόσο πιο καθαρά να το πει κανείς, για να μην έχει κανείς άλλοθι να κάνει την δουλειά του;  Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου από το φθινόπωρο, γιατί δεν θα πετύχουμε τον στόχο που έχουμε όλοι. Δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται αυτό σε βάρος των παιδιών μας. Έχετε ευθύνη κύριοι της κυβέρνησης".

  Αρνητική ήταν η κ. Γεννηματά και για τις διατάξεις που αφορούν τις αλλαγές στους Δήμους λέγοντας "Νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν γιατί σήμερα κάνουν κάποιες μικροδιευθετήσεις. Εμείς, αντί για μιζέρια τυχοδιωκτισμό και σκοπιμότητες προτείνουμε να γίνει μια επανάσταση στο κράτος. Να γίνει επιτελικό στρατηγείο (σε τομείς όπως η ασφάλεια, η άμυνα και η οικονομία) , ενώ να δώσει αρμοδιότητες  με τους αντίστοιχους πόρους στους Δήμους.

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ