Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 22:47

  Πατούλης: Μεταρρυθμίσεις σε Τ.Α. και Δημόσιο θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας

  Πατούλης: Μεταρρυθμίσεις σε Τ.Α. και Δημόσιο θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση οφείλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να ενισχύσουμε το επιχειρείν", τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στο Μαξίμου.

  Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας. Όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης "η χώρα μας έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και τεκμηριωμένων προτάσεων που θα συμβάλουν στην κατάρτιση μεταρρυθμίσεων για το καλό του τόπου και της νέας γενιάς".

  Σημείωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός "απέδειξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μεγάλη αλλαγή και τις ριζικές μεταρρυθμίσεις".

  Υπογράμμισε ότι το συγκεντρωτικό κράτος αφαιρεί "το οξυγόνο" από τις τοπικές κοινωνίες και πρότεινε ως μοναδική λύση η για να έρθει η ανάπτυξη, την "αποκέντρωση προς την Αυτοδιοίκηση και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση".

  "Η αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και παθογενειών, το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων και η ανάπτυξη ενός επιτελικού κράτους είναι βασικό ζητούμενο", τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος περιφερειάρχης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020