Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Αυγ-2019 21:01

  Θυμωμένο ..."παρών" Τσίπρα στην αντιπολίτευση

  Θυμωμένο ..."παρών" Τσίπρα στην αντιπολίτευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:30

  Της Νίκης Ζορμπά

  Θα είμαι εδώ καθημερινά για να σας κάνω την ζωή δύσκολη, είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για δεύτερη φορά σήμερα στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Επιτελικού Κράτους, απαντώντας στον Πρωθυπουργό, με έκδηλο εκνευρισμό.

  Αυτό είναι το πολιτικό στίγμα της αποψινής του παρέμβασης, κατά την οποία, καταρχάς επιχείρησε να διαψεύσει τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε το κράτος διορίζοντας στρατιές μετακλητών υπαλλήλων.

  Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ αλλά και στον κ. Μητσοτάκη:

  "Είχατε εκτεταμένα αναφερθεί και εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν σε εικόνα δήθεν διόγκωσης των μετακλητών υπαλλήλων από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Επιχειρείτε λαθροθηρία" είπε και πρόσθεσε:

  "Μέχρι το 2015 στην απογραφή των μετακλητών απογράφονταν μόνον οι απλοί μετακλητοί. Στο γραφείο τότε του κ. Βορίδη υπηρετούσαν 53 άτομα. Μόνο οκτώ ήταν μετακλητοί.  Κουνάτε το δάχτυλο ενώ αποχωρήσατε από το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε μόλις 12.  Δημιουργήσατε εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη στρατιά των κατσαπλιάδων να καταλάβουν το Κράτος".

  Για το δια ταύτα του νομοσχεδίου ανέφερε επιπλέον:

  1. Αυξήσατε τον αριθμό των μετακλητών και στο τέλος της μέρας δεν θα ξέρετε ούτε εσείς πόσοι είναι.

  2. Επιβαρύνετε τον δημόσιο προϋπολογισμό αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος ενώ μειώνετε και τις προϋποθέσεις, δεν χρειάζεται πλέον πτυχίο ΑΕΙ αλλά απολυτήριο Λυκείου.

  Η κριτική σας είχε ιδιοτέλεια

  Ανακοινώνοντας την καθημερινή του παρουσία, όπως είπε, στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ο κ. Τσίπρας επανήλθε στην κριτική του για την αντιπολιτευτική τακτική που είχε ακολουθήσει η Ν.Δ:

  "Η κριτική που κάνατε στον ΣΥΡΙΖΑ είχε ιδιοτέλεια. Για τους μετακλητούς, για την Οικονομία, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για το Μάτι, είχε ιδιοτέλεια η κριτική σας ως αντιπολίτευση και θα βρίσκομαι εδώ καθημερινά να σας κάνω την ζωή δύσκολη και να αποκαλύπτω τον απύθμενο λαϊκισμό σας για να καταλάβετε την εξουσία".

  Επίθεση για Θάνου και ΕΥΠ

  Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε εκ νέου την παραμονή της κ. Θάνου στο τιμόνι της  Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη τόσο για την κατάργηση του Θεσμού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όσο και για την επιλογή του κ. Κοντολέοντος για την ΕΥΠ.

  επ αυτών, ανέφερε:

  *Καταργήσατε τον Θεσμό του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης όταν ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης λέγατε για τη σπουδαιότητά του και την ανάγκη να παραταθεί η θητεία του κ. Ρακιντζή. Τώρα που ο επιθεωρητής δεν λέγεται Ρακιντζής αλλά Παπασπύρου ο οποίος ψάχνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον καταργείτε.

  *Η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ κρίσιμο ζήτημα. Ο κ. Κοντολέων πρέπει να έχει πτυχίο ημεδαπής είτε αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής. Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές εξ αποστάσεως. Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί. Το μόνο που έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ είναι αυτός που αναφέρεται σε department of music. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ;

  Παραδίδετε την ασφάλεια της χώρας σε έναν άνθρωπο με μόνη περγαμηνή του ότι εργαζόταν σε εταιρεία security.

  Στην δευτερολογία του μάλιστα ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην αντικατάσταση του κ. Κοντολέοντος λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του.

  Συνεργάτες Τσίπρα: Να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον νέο διοικητή της ΕΥΠ

  Στο μεταξύ, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν μετά το πέρας της συζήτησης στην Βουλή ότι:

  1. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλά έκθετοι από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει κανένα επιτελικό αλλά ένα αμιγώς "μητσοτακικό" κράτος κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΝΔ, των συμφερόντων που τον στηρίζουν και του κομματικού στρατού του.

  2. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι το νομοσχέδιο αυτό κατατίθεται επειδή ο κος Μητσοτάκης θέλει να ελέγξει γιατί δεν εμπιστεύεται τους ίδιους τους υπουργούς του, γεγονός που δε θέλει και πολλή σκέψη αν αναλογιστεί κανείς τη μέγιστη προσβολή για έναν πρωθυπουργό, την οποία διέπραξε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Βορίδης, που πήρε το λόγο για να απαντήσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης αντί του πρωθυπουργού, παρουσία του.

  3. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για την αποκάλυψη ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπεται από το νόμο.  Το μόνο που του μένει πλέον είναι να παραδεχθεί το λάθος του και να τον αποπέμψει το συντομότερο δυνατό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ