Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 21:04

  Άδωνις σε Τσίπρα: Εσείς εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα

  Άδωνις σε Τσίπρα: Εσείς εξυπηρετείτε επιχειρηματικά συμφέροντα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:40

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Με το γάντι "έσφαξε" τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας του στα όσα είπε περί 'χατιριού' της κυβέρνησης, στην εταιρεία Lamda και τη 'χαριστική τροπολογία' για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό: "ρωτήστε την κ. Πέρκα που είναι δίπλα σας" είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο που όρισε η προηγούμενη κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα που μπλοκάρουν την επένδυση.

  O υπουργός Ανάπτυξης είπε:

  "Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλα μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση . Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε. Καταθέτω για τα πρακτικά την τροποποίηση του νόμου 2012 που φέρατε εσείς και ψηφίστηκε 1.11.2018 με υπογραφές δικών σας υπουργών. Παρακαλώ να μου πείτε με ποιο σημείο της τροπολογίας μας ευνοείται ο επενδυτής. Να πείτε συγκεκριμένα ότι αυτή η φράση της τροπολογίας ευνοεί τον επενδυτή. Αν δεν το κάνετε πάει να πει ότι όσα είπατε νωρίτερα ήταν άπτερα πτερόεντα.

  Είπατε ότι εμείς ευνοούμε τον επενδυτή και τα συμφέροντα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και συμφέροντα που δεν θέλουν την επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολο θα μου ήταν να πω ότι ήρθατε εδώ για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση. Για να καταλαβαινόμαστε".

  Τι είχε πει για τη Θάνου:

  Αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Βασιλική Θάνου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: "Κύριε Τσίπρα εκπλήσσομαι. Επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου και χρειάστηκε να έρθει η κ. Θάνου να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει ένα τέτοιο καρτέλ, εσείς ένας αδέκαστος πρωθυπουργός".

  Στην κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ απομακρύνει την κ. Θάνου με μεθόδευση αδιανόητη, ο κ. Γεωργιάδης είπε: "Το όνομα Αικατερίνη Σαββαϊδου σας λέει τίποτα; Θυμάστε πως τη φάγατε εσείς προσωπικά κύριε Τσίπρα; Με μια ψευδή κατηγορία μόνο και μόνο επειδή δεν σας έκανε τις δουλειές σας και αθωώθηκε από τα δικαστήρια στη συνέχεια! Θα έρθετε εσείς να μας κάνετε μαθήματα για το πως μπορεί να διώξει μια κυβέρνηση να διώξει κάποιον που δεν θέλει; Εσείς είστε ο πρώτος διδάξας, με τρόπο αναίσχυντο. Αντιθέτως, εμείς κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή το διορισμό της κ. Θάνου, και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη".

  Είπε ακόμη ότι στην επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Τσίπρας δεν διόρισε μόνο την πρώην σύμβουλό του κ. Θάνου, και "συμμετέχουσα σε σκευωρίες" αλλά διόρισε, ως αντιπρόεδρο τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Παππά και ως μέλη διορίστηκαν στελέχη κομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέτεινε δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει πως δεν πρέπει τα μέλη μιας ανεξάρτητης αρχής να έχουν ίχνος πολιτικής επιρροής. "Κατά συνέπεια η τροπολογία έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την ελληνική και την ευρωπαϊκή", είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε: "κ. Τσίπρα να δείξετε ότι κάτι μάθατε από τις εκλογές και ελάτε να έχουμε μια κοινή θέση για να έρθουν επενδύσεις. Μην μας μιλάτε εσείς διαφάνεια, αλλιώς πάτε καλύτερα διακοπές".

  Διαβαστε αναλυτικά όλη του την τοποθέτηση:

  "Κύριε Πρόεδρε, θα σας μιλήσω με το σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα, αφού σας παρακαλέσω πρώτα, αφού μας κάνατε την τιμή να έρθετε στη Βουλή και να αναφερθείτε στα νομοθετήματά μας, να μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. 
      Πάμε στο Ελληνικό. Καταθέσαμε μία τροπολογία στο ν. 4062/2012.  Μια τροπολογία τριών γραμμών, που αναφέρονταν στη νομική διασάφηση του όρου "υψηλά κτήρια”. Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο που ψηφίσαμε, αλλάξαμε τους όρους δόμησης του επενδυτή και κάνατε ένα ευφυολόγημα, αν θα βάλουμε τους ουρανοξύστες μέσα στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα. Είστε πρώην Πρωθυπουργός και δεν αρμόζει στο αξίωμα που είχατε να λέτε τέτοια στη Βουλή των Ελλήνων για μία τόσο σοβαρή επένδυση, που και εσείς με τον τρόπο σας, προσπαθήσατε να υποστηρίξετε. 
      Καταθέτω για τα πρακτικά. Η δική μου τροπολογία είναι μία σελίδα. Το βλέπετε, κύριε Τσίπρα αυτό; Μετρήστε σελίδες. Είναι η τροποποίηση του νόμου 4062/2012, του ίδιου νόμου δηλαδή που δήθεν τροποποίησα εγώ υπέρ του επενδυτή, που ψηφίστηκε την 1η Νοεμβρίου του 2018 και  όλες αυτές οι σελίδες φέρουν τις υπογραφές των κυρίων Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γεωργίου Σταθάκη, Αικατερίνης Παπανάτσιου και Σωκράτη Φάμελλου. Μπορείτε τώρα να μου πείτε σε ποιο σημείο ακριβώς της τροπολογίας μας ευνοήθηκε ο επενδυτής; 
      Αν δεν το κάνετε, πάει να πει πως ό,τι είπατε πριν ήταν έπεα πτερόεντα. Εξετάσεις δίνει όχι μόνο κάποιος που προσπαθεί να προχωρήσει μια επένδυση αλλά και κάποιος που προσπαθεί να μπλοκάρει μια επένδυση. Ξέρετε πόσο εύκολα θα μπορούσα να πω εγώ ότι ήρθατε εδώ να δώσετε εξετάσεις στα συμφέροντα που θέλουν να σταματήσουν την επένδυση;  Έτσι θα το πάμε τώρα; Για να επανέλθουμε λοιπόν στην πραγματικότητα. Ως πρώην Πρωθυπουργός γνωρίζετε, ότι το να έρθουν επενδύσεις σε  αυτή τη χώρα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Το να τσακωνόμαστε στη Βουλή για τόσο αυτονόητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, που και η δική σας κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να εκδώσει, στέλνει πολύ κακό μήνυμα στο εξωτερικό και τους επενδυτές, την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι αυτή η χώρα επιτέλους αλλάζει σελίδα. 
      Σας καλώ λοιπόν να αφήσετε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Να δείξετε ότι σας ωρίμασε αυτή η τετραετία που κυβερνήσατε και δεν είστε ο παλιός Τσίπρας. Να δώσουμε μαζί το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, θέλει επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Γιατί όσα είπατε για το Ελληνικό, ήταν όλα ψέματα. 
           Και πάω στο θέμα της κυρίας Θάνου, την οποία με τόση ζέση ήρθατε να υπερασπιστείτε. Πρώτον, κύριε Τσίπρα επί των ημερών σας υπήρχε καρτέλ στον χώρο διανομής του Τύπου; Εκπλήσσομαι. Ήσασταν 4,5 χρόνια Πρωθυπουργός και επιτρέψατε να υπάρχει καρτέλ στον Τύπο κατά τέτοιο τρόπο που χρειάστηκε να έρθει η κυρία Θάνου για να το καταπολεμήσει στη λήξη της θητείας σας; Απαράδεκτο αν αφήσατε να υπάρχει το καρτέλ, εσείς ένας τόσο αδέκαστος Πρωθυπουργός. 
           Είπατε ότι μεθοδεύει η κυβέρνησή μας φοβερούς τρόπους για να αλλάξει την κυρία Θάνου κατά τρόπο αδιανόητο. Το όνομα Αικατερίνη Σαββαΐδου σας λέει τίποτα; Θυμάστε πώς τη "φάγατε” εσείς προσωπικά, κύριε Τσίπρα; Με μία ψευδή κατηγορία για την οποία αθωώθηκε στη συνέχεια στα δικαστήρια, μόνο και μόνο γιατί δεν σας έκανε προφανώς τις δουλειές σας. Θα έρθετε εσείς και θα μας κάνετε μαθήματα για το πώς μπορεί μία κυβέρνηση να διώξει κάποιον που δεν θέλει; Εσείς το κάνατε και είστε ο πρώτος διδάξας με τρόπο αναίσχυντο.          Αντιθέτως εμείς, κύριε Τσίπρα, κάναμε κάτι πολύ διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές, όταν φέρατε στη Βουλή των Ελλήνων το διορισμό της κυρίας Θάνου και την εκλέξατε με τη Χρυσή Αυγή, θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού την πρόθεσή μας να θεωρήσουμε αυτή την εκλογή άκυρη. Ήταν η μέρα που η κυρία Θάνου δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τη βγάλει από τη θέση της. 
  Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, κύριε Τσίπρα, δεν διορίσατε όμως μόνο την πρώην Σύμβουλό σας στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, κυρία Θάνου, αλλά διορίσατε ως Αντιπρόεδρο τη Διευθύντρια του γραφείου του κυρίου Παππά και ως συμβούλους συμμετέχοντες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας. Συριζαίοι βρέθηκαν ως δήθεν μέλη μίας Ανεξάρτητης Αρχής για την οποία η ευρωπαϊκή νομοθεσία λέει ότι δεν πρέπει να έχει ίχνος πολιτικής επιρροής. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το ίχνος πολιτικής επιρροής είναι η μισή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η στενότερή σας συνεργάτης στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.  Άρα η τροπολογία μας έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, την ελληνική και την ευρωπαϊκή. 
           Άρα, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, σας καλώ να υπερψηφίσετε αυτή την τροπολογία, να δείξετε ότι διδαχτήκατε κάτι από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να πάμε όλοι τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.  
         Κύριε Σπίρτζη, δείτε πώς τα φέρνει η ζωή. Η τροπολογία που κατέθεσα για το Ελληνικό ξέρετε από ποιο νόμο είχε μπει; Εκείνον που σας έλεγα για το Θριάσιο ότι θα το κόψει η Ευρώπη. Και ξέρετε τι έκανε η Ευρώπη; Το έκοψε. Και ξέρετε τι άλλο έκανε; Κάνει τώρα έρευνα για διαφθορά για το πώς ήρθε αυτή η τροπολογία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
  Δεν είναι λίγο περίεργο, κύριε Υπουργέ και κύριε πρώην Πρωθυπουργέ να έρχεστε στη Βουλή των Ελλήνων και να κατηγορείτε εμάς για εξυπηρέτηση 
  επιχειρηματικών συμφερόντων όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας ερευνά για διαφθορά για κάτι που ψηφίσατε στη Βουλή των Ελλήνων; 
  ‘Όλα αυτά ας τ’ αφήσουμε στο παρελθόν και πάμε στο μεγάλο. Το μεγάλο, κύριε Τσίπρα, είναι να πάει ο τόπος μας μπροστά. Γι’ αυτό μάχεται αυτή η κυβέρνηση, αυτό θα κάνουμε και αυτό θα πετύχουμε
  ".

   

  Διαβάστε ακόμη:
  Aπάντηση Γ. Γεραπετρίτη σε Α. Τσίπρα για μετακλητούς
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων