Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 15:47

  Αύριο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - τη Δευτέρα στην Ολομέλεια το Επιτελικό κράτος

  Αύριο στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - τη Δευτέρα στην Ολομέλεια το Επιτελικό κράτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον προγραμματισμό της Βουλής για τις επόμενες μέρες αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της.

  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αύριο κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για τις αλλαγές στη Διοίκηση των Δήμων, το άσυλο αλλά και τις νέες βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. 

  Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος τη Δευτέρα και θα είναι το τελευταίο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη, πριν αυτή κλείσει για λίγες ημέρες.  

  Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης θα εισαχθεί στην Ολομέλεια τη Δευτέρα στις 14:00, ενώ αν χρειαστεί θα συνεχιστεί και την Τρίτη στις 18:00. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές στη Διάσκεψη των Προέδρων η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε την ικανοποίησή της για το συναινετικό κλίμα που επικράτησε εντός της Επιτροπής από πλευράς του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη ο οποίος ενσωμάτωσε αρκετές αλλαγές τις οποίες πρότειναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διατυπώθηκαν αντιρρήσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατατίθεται ως επείγον το πολυνομοσχέδιο και δεν πάει με την κανονική διαδικασία. 

  Σύμφωνα τέλος, με την ενημέρωση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την ερχόμενη βδομάδα δεν αποκλείεται να συνεδριάσει η Επιτροπή ΔΕΚΟ  χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό ποιόν Οργανισμό του Δημοσίου θα αφορά (πχ ΔΕΗ, ΕΡΤ, ΕΛΠΕ κλπ). Στην Επιτροπή ΔΕΚΟ περνάει από ακρόαση η Διοίκηση της ΔΕΚΟ που εισηγείται ο εποπτεύων υπουργός. 

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ