Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 09:10

  Αυτός είναι ο νέος ρόλος του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ

  Αυτός είναι ο νέος ρόλος του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κυβέρνηση. Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κομματικός μηχανισμός. Ένα τρίγωνο που θα λειτουργεί εξίσου δυναμικά, κρατώντας στο προσκήνιο το παραγόμενο έργο. Μεταφέροντας σε κεντρικό επίπεδο τα προβλήματα της κοινωνίας. Επικοινωνώντας, παράλληλα, τις "γαλάζιες" θέσεις και προτάσεις. Τις "γαλάζιες" κεντρικές επιλογές.

  Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύει πως η οδός Πειραιώς, πέρα από τα "αυτιά και τα μάτια" της παράταξης στην κοινωνία, θα συνεχίσει να κινείται σε ρυθμούς, που ευθέως παραπέμπουν στο διάστημα πριν την κομβική για την πολιτική αλλαγή 7η Ιουλίου. Και οι κατευθύνσεις που έδωσε, μέσω της παρέμβασής του στην Πολιτική Επιτροπή, ήταν σαφείς. Για κινήσεις εξακολουθητικές και, συνάμα, δυναμικές.

  "Τα πολιτικά μας στελέχη οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες μας. Να μεταφέρουν στο κόμμα και κατά συνέπεια στην κυβέρνηση τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές. Αυτό απαιτεί τολμηρή σκέψη, πρωτότυπη δράση. Απαιτεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει να λειτουργεί ένα κόμμα που ταυτόχρονα έχει και την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Σημαίνει όμως  και καινοτόμες πρωτοβουλίες", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε μία συνεδρίαση σε τόνο άκρως πανηγυρικό. Το βλέμμα των "γαλάζιων" μπορεί να στρέφεται όσον αφορά στα του εσωτερικού οικοσυστήματος στο επικείμενο Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο μπροστά του έχει έργο να παράξει. Έχει καινοτόμες δράσεις να προωθήσει. Και το τρίπτυχο το όρισε ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι περιλαμβάνει αυτό;

  -Ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων, αποκατάσταση της  τακτικής επικοινωνίας με το κέντρο, χρήση της νέας τεχνολογίας, νέα δυναμική και νέοι ρόλοι για τους εθελοντές της Νέας Δημοκρατίας.

  -Ημερίδες, συνέργειες με δεξαμενές σκέψης, αξιοποίηση περαιτέρω του Μητρώου Στελεχών. "Το κόμμα δεν είναι μόνο φυτώριο πολιτικού δυναμικού, είναι και ένα φυτώριο γόνιμου προβληματισμού. Και πολλές φορές μπορεί να είναι και πιο μπροστά από την ίδια την κυβέρνηση, να ανοίγει θέματα στην δημόσια ατζέντα, στο δημόσιο διάλογο, τα οποία να ακουμπούν τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται σήμερα τη σύγχρονη πραγματικότητα", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  -Περαιτέρω αξιοποίηση των οργανώσεων του εξωτερικού. "Όχι μόνο γιατί οι ομογενείς μας πρέπει να ενταχθούν περισσότερο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Αλλά και γιατί έχουμε κι εμείς να μάθουμε πολλά από τις δικές τους εμπειρίες. Όπως επίσης και από την συνεργασία μας με τα συγγενή μας κόμματα στο εξωτερικό", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Πέρα από αυτά, κομβικό στοιχείο της ατζέντας, όπως αυτή λαμβάνει σάρκα και οστά για το προσεχές διάστημα, είναι να έρθει στο προσκήνιο και μία από τις εμβληματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της οδού Πειραιώς. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσυνδέει, λοιπόν, την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου από την ψήφιση του νόμου, με τον οποίο θα παρέχεται στους Έλληνες ψηφοφόρους που κατοικούν στο εξωτερικό η δυνατότητα να ψηφίζουν από  τον τόπο διαμονής τους. Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο ζήτημα καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση αναμένεται να έρθει στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Πλέον, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό το κατέστησε σαφές ο κ. Μητσοτάκης. "Εάν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό", σημείωσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ