Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουλ-2019 15:44

  Γ.  Γεραπετρίτης: Μειώνεται ο αριθμός των μετακλητών στην κυβέρνηση

  Γ.  Γεραπετρίτης: Μειώνεται ο αριθμός των μετακλητών στην κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.03

  Ο αριθμός των μετακλητών μειώνεται σε σύγκριση με τους μετακλητούς υπαλλήλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου "Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης".

  Όπως είπε ο υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Χάρης Καστανίδης και άλλοι βουλευτές), ο αριθμός των μετακλητών από 770 που ήταν πριν τώρα μειώνεται στους 695, ενώ ειδικά για όσους υπηρετούν στο Πρωθυπουργικό γραφείο, από 120 μειώνονται σε εκατό.

  Εξηγώντας το νέο μοντέλο διακυβέρνησης ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως αυτό που αλλάζει με το εν λόγω νομοσχέδιο είναι ότι τώρα θα υπάρχει κεντρικό ολοκληρωμένο σύστημα προηγμένης παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου.

  "Σε αυτό θα εντάσσονται οι στόχοι και δράσεις με τα χρονοδιαγράμματα τους ανά υπουργείο, ώστε σε πραγματικό χρόνο ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί να μπορούν να δουν που βρίσκεται η εξέλιξη κάθε έργου. Το νέο σύστημα θα δώσει ώθηση στην τήρηση των χρονών ώστε να πάσα στιγμή να βλέπουμε τις καθυστερήσεις ώστε να  υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση εάν διαπιστωθεί ανάσχεση στην  υλοποίηση ή συναρμοδιότητες" εξήγησε ο υπουργός.

  Ο ίδιος είπε πως δημιουργείτε μια νέα ανεξάρτητη δομή, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας  η οποία ενσωματώνει διάσπαρτους μηχανισμούς ελέγχου που λειτουργούσαν σε επάλληλα πεδία. "Η νέα αρχή είναι ανεξάρτητη,  θα λειτουργεί στο πλαίσιο νέων δομών δεν θα υπάγεται στην κυβέρνηση, θα επιλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία και θα ελέγχεται από την Βουλή. Έτσι οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ, το ΣΕΠΕ και την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος δεν θα λειτουργούν στο πλαίσιο πολιτικής κατεύθυνσης, θα ανήκουν ιεραρχικά σ’ έναν Γενικό διευθυντή  εκ της ιεραρχίας".

  Ο κ. Γεραπετρίτης τέλος  άφησε ανοιχτό να αποσύρει διάταξη του νομοσχεδίου σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να τοποθετηθεί υπηρεσιακός Γραμματέας υπουργείου, δημόσιος υπάλληλος που ΄έχει διατελέσει στο παρελθόν για πέντε χρόνια Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας, ή αποσπασμένος σε βουλευτή ή σε κομματικό γραφείο.

  Μαρία Νταλιάνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ