Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουλ-2019 10:39

  Ζαχαράκη: Θα κρατήσουμε το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών τουλάχιστον για δύο χρόνια

  Ζαχαράκη: Θα κρατήσουμε το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών τουλάχιστον για δύο χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τουλάχιστον δύο χρόνια θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός του υπάρχοντος συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΘΕΜΑ 104,6” η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

  "Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη" είπε η κυρία Ζαχαράκη σύμφωνα με το protothema.gr, ενώ για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής είπε ότι "μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε".


   

  "Αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ' ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες" πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

  Όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι "βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες".

  Για την αξιολόγηση διευκρίνισε ότι "θα ξεκινήσουμε στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση. Την αξιολόγηση δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν".

  Σύμφωνα με την ίδια τα βιβλία του Δημοτικού είναι στα βιβλία, τα βιβλία του Λυκείου θα είναι στο τέλος Ιουλίου ενώ για το θέμα των εκπαιδευτικών είπε ότι "γίνονται ενέργειες ώστε να μην υπάρχουν κενά τον Σεπτέμβριο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ