Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Ιουλ-2019 12:52

  Τρίτη 31 Ιουλίου η άρση ασυλίας Π. Πολάκη στην Ολομέλεια

  Τρίτη 31 Ιουλίου η άρση ασυλίας Π. Πολάκη στην Ολομέλεια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.03

  Της Μαρίας Νταλιάνη

  Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη εισηγήθηκε με 8 ψήφους υπέρ η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις δύο δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού (παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας με Γ. Στουρνάρα και συκοφαντική δυσφήμιση πρώην προέδρου εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ).  Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν το Μέρα25 και το ΚΚΕ, ενώ σε κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης αποχώρησε ο Δ. Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 31 Ιουλίου που εκπνέει και η τρίμηνη προθεσμία από την κατάθεση των δύο δικογραφιών στη Βουλή, οπότε δεν θα μπορούσε να αρθεί η ασυλία!

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής, η παράνομη ηχογράφηση της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Διοικητή της ΤτΕ, από τον Π. Πολάκη με τους νέους Ποινικούς Κώδικες έγινε πλημμέλημα από κακούργημα.

  Δήλωση για το θέμα έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας λέγοντας πως η Βουλή είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις προθεσμίες που υπάρχουν και δεν θέλει να δώσει την εντύπωση πως αμελεί δια των ενεργειών της να πράξει ότι προβλέπεται προκειμένου να κουκουλωθούν υποθέσεις. Μάλιστα ο κ. Τασούλας, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπογράμμισε πως η Βουλή πρέπει να ακολουθεί την εισαγγελική ΄παραγγελία του Αρείου Πάγου η οποία όταν στέλνει δικογραφίες αναφέρει εάν πρέπει να παραπεμφθούν με το άρθρο 62 (να αρθεί η ασυλία) ή με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί Ευθύνης Υπουργών. Σημείωσε δε πως το άρθρο 86 έλαβε αυξημένη πλειοψηφία στην τελευταία διαδικασία και οδεύει προς αναθεώρηση από την παρούσα Βουλή. 

  Ενώ σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι ο κ. Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήριζε "πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή" την απόφαση η οποίας υποκρύπτει διάθεση ρεβανσισμού, ο ίδιος ο κ. Πολάκης δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να δικαιωθεί στη Δικαιοσύνη, ούτε την παραπομπή του σε προανακριτική όπως έκανε χθες. Την αναβολή της υπόθεσής του  ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Δ. Τζανακόπουλου, ο οποίος επέμεινε πως πρέπει να παραπεμφθεί με το Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών.

  Σε ό,τι αφορά αυτό το επιχείρημα σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε πως και οι δύο αυτές δικογραφίες δεν αφορούν περιπτώσεις που ήταν στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του κ. Πολάκη. Ούτε η συνομιλία που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ούτε η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός της συνεδρίασης ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε διάταξη του Κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με την οποία πρέπει να περάσουν 3 ημέρες από την ημέρα της κλήσης, έως την ημέρα συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

  Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση Πολάκη αφορά δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία στη Βουλή: η μία είναι αυτεπάγγελτη δίωξη για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα και η δεύτερη του πρώην Προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΟ Στ. Πουλή.

  Ο ίδιος ο κ. Πολάκης ήξερε από την περασμένη Κυριακή που μίλησε στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης για την επικείμενη κλήση του καθώς είπε: "Επειδή κάποια πουλάκια μου είπαν ότι την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες άρσεις ασυλίας που θα έρθουν αφορούν εμένα -μήνυση του κ. Στουρνάρα και του κ. Πουλή από το ΚΕΕΛΠΝΟ- θέλω να πω ότι είμαι εδώ και τους περιμένω. Και θα ελέγξουμε και όλες τις υποθέσεις που εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη για να μην κουκουλωθούν".

  Τι δήλωσε ο Παύλος Πολάκης

  "Μέσα από μια προαποφασισμένη, όπως αποδείχθηκε διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, η πλειοψηφία της ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης και από το ΚΙΝΑΛ προχώρησαν σε μια κίνηση, την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού της ΝΔ.

  Δεν δέχθηκαν την πρόταση την οποία έκανα, η οποία ήταν να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, καθώς αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα ενώ ήμουν υπουργός κι επειδή… αποκάλυψα και οδήγησα στη Δικαιοσύνη όλη τη συμμορία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ένα μέλος της Πουλής με κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση… και με κατηγορεί ότι τον είπαμε κλέφτη και αποκάλυψα και τις απευθείας αναθέσεις στη σύζυγο του αρχιτραπεζίτη, του κ. Στουρνάρα… διαφημιστική δαπάνη για καρκίνο…

  Ουσιαστικά προσπαθούν να στρέψουν την κουβέντα αλλού, να παρουσιάσουν αυτό που τους αποκάλυψα ότι διέπραξε αδικήματα προκειμένου να θολώσουν τα νερά.

  Δεν δέχθηκαν αυτό που πρότεινα και που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου του κ. Τζανακόπουλου, όπως έχει ακολουθηθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, να συγκροτηθεί ειδική προανακριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν όντως πρέπει να αρθεί η ασυλία μου, που είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις και να τα ακούσει ο ελληνικός λαός.

  Δεν πειράζει, έτσι γκρεμίζονται τα φληναφήματα περί πολιτικού πολιτισμού που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προχθές στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Εγώ στην Ολομέλεια της Βουλής που θα έρθει η άρση της ασυλίας θα πω και θα καταθέσω μια σειρά από έγγραφα που έχουν να κάνουν με όλα αυτά τα οποία αποκάλυψα, διότι αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν, εκεί θα τα πούμε όλα.

  Είναι πρωτοφανής η συνταγματική εκτροπή η οποία συμβαίνει τώρα. Για να το καταλάβει ο λαός θα το πω ως εξής: Δεν θέλουν, όπως έκαναν στο παρελθόν, γιατί είναι δειλοί, δειλοί, δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να στήσουν Προανακριτική επιτροπή και ειδικό δικαστήριο, όπως έστησαν για πολιτικούς αντιπάλους στο παρελθόν, αλλά να πούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση είναι θέμα ήθους και ύφους, είναι του πως χαρακτηρίζεις τον κλέφτη δηλαδή, κι ότι πρέπει να δικαστείς σαν ένας οποιοσδήποτε πολίτης, ο οποίος χρησιμοποιεί άσχημες εκφράσεις.

  Αυτό πάνε να κάνουνε τώρα.

  Εμείς θα είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε τον έλεγχο σε όλες τις υποθέσεις τις οποίες αποκαλύψαμε στο παρελθόν και οι οποίες είναι στη Δικαιοσύνη και κάποιες έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή θα δώσουμε τις απαντήσεις που πρέπει.”

  Τι δηλώνει ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ 

  "Το γεγονός ότι μια μέρα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων συγκαλείται η Επιτροπή Δεοντολογίας για ζητήματα που αφορούν την αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, του προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα, προειδοποιεί για ένα σοβαρό κίνδυνο.

  Τον κίνδυνο της ανακύκλωσης θεμάτων που είχαν αναδειχθεί την προηγούμενη περίοδο, στα πλαίσια μια απαράδεκτης αντιπαράθεσης που συσκότιζε την ουσία των προβλημάτων, πράγμα που σημαίνει τη συνέχιση ενός φαύλου κύκλου ο οποίος είχε -όπως γνωρίζουμε- έντονα στοιχεία αποπροσανατολισμού του λαού.

  Έτσι, ανεξάρτητα από την κριτική που έχει ασκήσει το ΚΚΕ στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ για τοποθετήσεις και πρακτικές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η γνώμη του ΚΚΕ είναι ότι τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται πολιτικά και με πολιτικά μέσα και να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και αποπροσανατολισμού".

  *Διαβάστε ακόμα

  -Τζανακόπουλος: Να πάνε αν θέλουν τον Πολάκη σε ειδικό δικαστήριο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων