Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 14:29

  Κ. Τσιάρας: Ποτέ πια κι από κανέναν εργαλειοποίηση θεμάτων διαφθοράς

  Κ. Τσιάρας: Ποτέ πια κι από κανέναν εργαλειοποίηση θεμάτων διαφθοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια "τολμηρή μεταρρύθμιση" της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, "έναν μηχανισμό που δεν θα επιτρέπει ποτέ πια και σε κανέναν την εργαλειοποίηση θεμάτων διαφθοράς" ανακοίνωσε στις Προγραμματικές Δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.  

  Χρέος μας η επαναφορά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, που θα αποκαταστήσει και την εμπιστοσύνη των πολιτών,  για μια Δικαιοσύνη-δείκτη της ποιότητας της Δημοκρατίας υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης. "Πρέπει με τις επιλογές μας να αποδεικνύουμε πως η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας".

  Παράλληλα προανήγγειλε χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες την έναρξη της διαδικασίας για την τοποθέτηση ανώτατων δικαστικών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά και νομοθετική  πρωτοβουλία της κυβέρνησης για "άμεση διόρθωση προβληματικών διατάξεων" στους Ποινικούς Κώδικες.

  Για τους Ποινικούς Κώδικες, οι οποίοι ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση την εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές κι ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί η διενέργεια εθνικών εκλογών, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από όσα επιχείρησαν να λύσουν. Ως παραδείγματα ανέφερε την κοινωφελή εργασία όπου, όπως είπε, δεν υπήρξε διάλογος με τους Δήμους και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για την εφαρμογή της με τους Δήμους, αλλά και τον θεσμό της δικαστικής μεσολάβησης.

  "Υπάρχουν διατάξεις στους Ποινικούς Κώδικες που προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΟΣΑ και του Greco, γίναμε αντικείμενο κριτικής, η χώρα έγινε αντικείμενο κριτικής", τόνισε ο κ. Τσιάρας.

  Ο ίδιος μεταξύ των "προβληματικών" διατάξεων των νέων Κωδίκων ανέφερε την με όρους αποφυλάκιση και το όριο κράτησης καταδικασμένων για αδικήματα.

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020