Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουλ-2019 09:03

  Μήνυμα αξιοπιστίας και μεταρρυθμίσεων με δέκα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2019

  Μήνυμα αξιοπιστίας και μεταρρυθμίσεων με δέκα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2019
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Πιστός στην προεκλογική δέσμευσή του να αλλάξει η χώρα πολιτική και οικονομική ταχύτητα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει το σύνθημα για "καταιγίδα" νομοσχεδίων, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. ,

  Με στόχο να σταλεί μήνυμα αξιοπιστίας στις αγορές και στους εταίρους, η "γαλάζια" κυβερνητική ομάδα δομεί στρατηγική επαναλαμβανόμενων παρεμβάσεων, με το βλέμμα να στρέφεται και στο κομβικό αφήγημα της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021.

  "Στις δημόσιες προεκλογικές παρεμβάσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγούσε ότι η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για την οικοδόμηση της αξιοπιστίας έναντι των εταίρων της χώρας που θα οδηγήσει στην επιτυχή έκβαση αυτής της διαπραγμάτευσης. Αυτό υπογράμμισε και στις προγραμματικές δηλώσεις.

  Με τον προϋπολογισμό για το 2020 δεν πρόκειται να διαταραχθεί η δεδομένη δημοσιονομική ισορροπία ούτε να αμφισβητηθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

  Επιτυγχάνοντας, ωστόσο, τους στόχους του 2019 και του 2020 και υλοποιώντας ένα ευρύ πλάνο τολμηρών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας, θα αποδείξουμε αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Και έτσι, μέσα στο 2020, θα υπάρχει, τεκμηριωμένα πλέον, η δυνατότητα να διεκδικήσει η κυβέρνηση, μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα", επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη.

  Με το πέσιμο της αυλαίας, σήμερα τα μεσάνυχτα, στην τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, το Μέγαρο Μαξίμου και τα υπουργεία θα ξεκινήσουν ένα…μαραθώνιο κατάθεσης νομοσχεδίων, που θα έχουν στην προμετωπίδα τους τις φοροελαφρύνσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.

  Έτσι, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς θα ψηφιστούν δέκα νομοθετήματα. Αυτά θα αφορούν:

  - Το νέο επιτελικό κράτος.

  - Το νέο φορολογικό πλαίσιο που συνδυάζει τη μεταρρυθμιστική τομή με ελαφρύνσεις  για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  - Την ανάπτυξη, με στόχο εθνικές και διεθνείς επενδύσεις.

  - Τον εκσυγχρονισμό της πτωχευτικής και προ-πτωχευτικής διαδικασίας εταιρειών.

  - Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  - Την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια και την Προστασία του Πολίτη.

  - Την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της.

  - Τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

  - Την αγροτική ανάπτυξη και την οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής.

  - Τις μεγάλες τομές στην δημόσια Υγεία.

  "Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά, ισχύει στο ακέραιο. Βασικός στόχος μας είναι να φέρουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις, εργασίας. Εμείς έχομε δεσμευτεί να μειώσουμε τους φόρους και να πάρει ανάσα η κοινωνία και να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Να συνδέσουμε τους μισθούς με την ανάπτυξη, ώστε να έχουν όλοι μερίδιο στην ευημερία. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μέσω της Παιδείας.  Να βάλουμε τάξη και κανόνες στην αγορά εργασίας και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Να πολεμήσουμε το φόβο μέσα από μία αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας. Να προσφέρουμε καλή δημόσια Υγεία σε αυτούς που τη χρειάζονται", σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, σκιαγραφώντας τις κινήσεις που θα έρθουν στην πρώτη γραμμή, μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ