Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Ιουλ-2019 23:14

  Ν. Παπαθανάσης: Διασύνδεση του ΓΕΜΗ με το Δημόσιο

  Ν. Παπαθανάσης: Διασύνδεση του ΓΕΜΗ με το Δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος στο "πηγαινέλα" των εγγράφων μεταξύ του ΓΕΜΗ και του Δημοσίου που ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις υπόσχεται να βάλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπως είπε ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στη Βουλή, ενώ ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών στην κατεύθυνση προστασίας της ιδιωτικής ζωής και του τραπεζικού απορρήτου.

  Μεταξύ των αλλαγών που αφορούν το εμπόριο και τους καταναλωτές ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε τη διασύνδεση του ΓΕΜΗ με το Δημόσιο και άλλα Μητρώα ώστε να σταματήσει η μεταφορά των εγγράφων από τη μία υπηρεσία στην άλλη. "Το κράτος από χειραγωγός μετατρέπεται σε αρωγός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας" υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

  Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο αδειοδότησης επιχειρήσεων λέγοντας πως θα υλοποιηθεί η πρακτική "πρώτα αδειοδότηση και μετά έλεγχος", επιτάχυνση στις επενδύσεις Logistics,  επανεξέταση του βαθμού όχλησης βιομηχανιών, αλλαγές για τη βιομηχανία στην Αττική, μεταρρύθμιση των Βιομηχανικών Πάρκων και σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για τη Βιομηχανία.

  Ακόμα προανήγγειλε τροποποίηση στον τρόπο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιρειών προς την κατεύθυνση προστασίας της ιδιωτικής  ζωής και του τραπεζικού απορρήτου.

  Μ. Ντ.
   


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ