Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 18:55

  Φ. Γεννηματά: Όσοι ψάχνουν καρέκλες, να φύγουν τώρα

  Φ. Γεννηματά: Όσοι ψάχνουν καρέκλες, να φύγουν τώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.19

  "Όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν ΤΩΡΑ", είπε η Φώφη Γεννηματά κατά την εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος την Πέμπτη, φωτογραφίζοντας μεν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στέλνοντας δε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

  "Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά "πρόθυμων" από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους", ανέφερε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε: "Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που - καθόλου τυχαία -  είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν  μέσα , ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν".

  Παράλληλα άφησε αιχμές και κατά των στελεχών, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας διαδικασία τύπου Επινέ (το συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος), αλλά και κατά στελεχών, που όπως ανέφερε, "ήταν κρυπτόμενοι στον αγώνα, αλλά αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται".

  Έκανε μία αποτίμηση της πορείας από το 2015 αναφέροντας: "Εμείς ξεκινήσαμε το 2015 όταν το ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ήταν το 7ο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο υπήρχαν ταυτόχρονα, το ΠΟΤΑΜΙ, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΙΔΗΣΟ, η ώρα Αποφάσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση. Σήμερα είμαστε το τρίτο κόμμα, μόνοι στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

  Ο νέος δικομματισμός διαφέρει δομικά από τον προηγούμενο δικομματισμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που παγιώθηκε μετά το 1981. Η διαφορά είναι ότι υπάρχει ένα μεσαίου μεγέθους κόμμα στο κέντρο,  μεταξύ των δύο μεγαλύτερων. 

  Και ότι αυτό το κόμμα, το ΚΙΝΑΛ, μπορεί και είναι αποφασισμένο να διατηρήσει την αυτονομία του και να ενισχύσει την παρουσία του.

  Ο δικομματισμός , πέραν από την κοινή προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τον επιβάλλουν,  πριμοδοτήθηκε συνειδητά και γενναία από μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

  Η συγκράτηση δυνάμεων από το ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται και στην κυνική χρήση της κρατικής εξουσίας και την δημιουργία ισχυρών πελατειακών δικτύων. 

  Ο χειρισμός της πολιτικής των υπερπλεονασμάτων επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την πολιτική των προσωρινών επιδομάτων προς τα ασθενέστερα στρώματα και ταυτόχρονα έστρεψε την εξοντωμένη μεσαία τάξη προς την ΝΔ που υποσχέθηκε μεγάλες φοροελαφρύνσεις για αυτήν. 

  Πρέπει  όμως με νηφαλιότητα και ευθύνη να μελετηθούν και να αναλυθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και συνολικά η πολιτική και εκλογική πορεία της παράταξης μας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. 

  Για το σκοπό αυτό προτείνω να  συγκροτηθεί ειδική επιτροπή από πρόσωπα κύρους και ευρύτερης αποδοχής,  με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της τον Οκτώβριο. Επικεφαλής θα είναι ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης. Το πόρισμα θα παρουσιαστεί  και θα συζητηθεί στην ΚΠΕ".

  Αναλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της ευθύνης για το εκλογικό αποτέλεσμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τις εξής πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάδειξη νέων στελεχών:

  -Το φθινόπωρο θα συνέλθει προγραμματική συνδιάσκεψη με την προβλεπόμενη από το άρθρο 24 του καταστατικού σύνθεση με θέμα " Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα"
  - Στην προκήρυξη Συνεδρίου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Θα προηγηθεί εντός του 2019 Συνδιάσκεψη Νεολαίας για τα πολιτικά θέματα που αφορούν τη νέα γενιά.
  - Σε συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση, που θα ετοιμάσουν οι εκλεγμένοι στον χώρο. Την επόμενη εβδομάδα σύσκεψη για τον Κλεισθένη.
  - Στην ανασύσταση με βάση το νέο καταστατικό των οργανώσεων χώρου δουλειάς. Στους εργαζόμενους επικεφαλής αναλαμβάνει ο Χρήστος Ασπιώτης, αλλά και των "Δικτύων" στους ΕΒΕ, στους επιστήμονες, στους αγρότες.
  - Στην ολοκλήρωση της οργάνωσης του κινήματός. 

  Με βάση τις Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, συγκροτούνται οι Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες θα οδηγήσουν τις οργανώσεις ανά νομό στην εκλογή νέων οργάνων (Νομαρχιακές Επιτροπές και Συντονιστικές Γραμματείες Τοπικών Οργανώσεων).

  Συγκροτούνται οι Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σε αντιστοιχία με τα υπουργεία. Τον συντονισμό του έργου τους αναλαμβάνει ο Αποστόλης Σπυρόπουλος. Της σύνθεσης τους θα προηγηθεί ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ενδιαφέροντος.

  - Γραμματέας οργανωτικού αναλαμβάνει ο Στέφανος Παραστατίδης.
  - Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναλαμβάνουν ευθύνη Περιφερειών.
  - Το φθινόπωρο θα εκδοθεί κάρτα μέλους με συνδρομή, για την οικονομική στήριξη του κινήματος.
  - Η νέα ΚΟ θα είναι αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική δράση. Διευθυντής της ΚΟ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Μάντζος.

  Σε μετεκλογική περιδίνηση το ΚΙΝΑΛ 

  Μπορεί η εκλογική επίδοση του ΚΙΝΑΛ να επέτρεψε στην Φώφη Γεννηματά να ισχυρίζεται ότι το κόμμα της ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 8% ωστόσο με δεδομένα τα ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το στοίχημα για την "ηγεμονία" της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, είναι προφανές ότι δεν το κέρδισε. 

  Ήδη χθες σημειώθηκε νέος κλυδωνισμός του Κινήματος, με την παραίτηση του Σταμάτη Μαλέλη από Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ ύστερα από σφοδρή διαφωνία του με την Φώφη Γεννηματά.

  Σήμερα καταγράφηκε και δεύτερο κρούσμα, καθώς την "γραμμή" της κ. Γεννηματά σχετικά με την υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη "έσπασε" νωρίτερα ο βουλευτής  Γιώργος Καμίνης (για την τοποθέτηση του οποίου ως επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά εκδίωξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο).

  Ο κ. Καμίνης είπε συγκεκριμένα ότι "στα θετικά της γαλάζιας κυβέρνησης είναι ορισμένα στελέχη της, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρωθυπουργικό γραφείο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων