Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουλ-2019 09:07

  Οι προτεραιότητες-αιχμή του Κ. Μητσοτάκη και το πρωτοποριακό σύστημα "ΜΑΖΙ"

  Οι προτεραιότητες-αιχμή του Κ. Μητσοτάκη και το πρωτοποριακό σύστημα "ΜΑΖΙ"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:31

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Άμεση παραγωγή αποτελέσματος. Συγκεκριμένοι άξονες. Συνεχής παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης της κυβερνητικής ατζέντας στην οικονομία, την καθημερινότητα του πολίτη, την ανάπτυξη. Και μία ομάδα προσανατολισμένη να αλλάξει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Να γίνει μία άλλη κυβέρνηση, η οποία θα θέσει σε άμεση εφαρμογή τις μεταρρυθμιστικές τομές, κερδίζοντας αξιοπιστία εντός και εκτός συνόρων.

  Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτύπωσε το αναλυτικό στίγμα του τρόπου με τον οποίο θα κυβερνήσει τη χώρα, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ποτ πραγματοποιήθηκε χθες. Με τομές, όπως το πληροφοριακό σύστημα "ΜΑΖΙ". Με δράσεις, που ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία ενός προγραμματικού κράτους, το οποίο θα απαντάει στις προκλήσεις των καιρών, με κομβικές παρεμβάσεις. Τα μηνύματα προς τους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς ήταν εμφατικά.

  "Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ένα δύσκολο πόλεμο. Αυτόν την αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης. Για παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για την καθημερινότητα του πολίτη. Και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε. Έχουμε το πολιτικό σχέδιο, έχουμε το κατάλληλο επιτελείο και το υπουργικού σχήμα. Πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μία δημιουργική σύνθεση. Σε κοινή συμπαράταξη. Μαζί με άλλους που άφησαν την καριέρα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να έρθουν μαζί μας. Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Την ίδια στιγμή, όπως φάνηκε και από τις πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, οι επενδύσεις, η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και το μείζον ζήτημα της ΔΕΗ βρίσκονται στον άμεσο ορίζοντα της κυβερνητικής ατζέντας.

  Καταλυτικό ρόλο στον τρόπο δράσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα διαδραματίσει το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πληροφοριακό σύστημα "ΜΑΖΙ", που θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων.

  Σε κάθε χαρτοφυλάκιο, λοιπόν, θα υπάρχουν δύο άνθρωποι της προεδρίας. Αυτοί θα βάζουν τα δεδομένα στο πληροφοριακό σύστημα και θα παρακολουθούν πώς υλοποιείται κάθε δράση ξεχωριστά κι αν παρατηρείται υστέρηση σε κάποιον τομέα. Ουσιαστικά, το σύστημα "μαζί" θα είναι ο σύνδεσμος του Μεγάρου Μαξίμου με τα υπουργεία.

  Ο συντονισμός θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ αυτός που θα παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις θα είναι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Η νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης θα περιλαμβάνει:

  -Τη συνεχή επικοινωνία µε τους υπουργούς και τις γενικές γραμματείες για την υποστήριξη και τον συντονισµό των ενεργειών τους και την επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού προγράµµατος, µέσω ενιαίου µηχανισµού παρακολούθησης.

  -Την αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας της κυβέρνησης ως προς τους στόχους και τα αναµενόµενα αποτελέσµατα.

  -Τη χρήση δεικτών αποτελεσµατικότητας και απτών αποτελεσµάτων στην κοινωνία και την οικονοµία µέσω διεθνών µοντέλων.

  -Την επικοινωνία του έργου της κυβέρνησης και την απόλυτη διαφάνεια καθόλη τη διάρκεια του πλάνου υλοποίησής του.

  Όσο αφορά στους κανόνες λειτουργίας του επιτελικού σχήµατος διακυβέρνησης θα υπάρχει κατάρτιση ετήσιου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής από κάθε υπουργείο σε συνάρτηση µε τον προϋπολογισµό, νοµοθετικός και κανονιστικός προγραµµατισµός έτους, ετήσιος προγραµµατισµός προσλήψεων, ετήσια απολογιστική έκθεση νοµοθετικής παραγωγής, σύνταξη νοµοσχεδίων και εκ των υστέρων ανάλυση επίπτωσης πολιτικών µετά την εφαρµογή τους.

  "Θέλω μία κυβέρνηση που θα λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή, με στόχους και διαρκή αξιολόγηση. Γνωρίζω πως ο πρώτος που αξιολογείται είμαι εγώ", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανέβαλε την πρωινή συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λόγω της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στη Χαλκιδική. 

  Στο μέτωπο του φονικού φαινομένου που έπληξε τη Βόρεια Ελλάδα,  ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις. Παράλληλα, στις δώδεκα το μεσημέρι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, για την αποτίμηση της κατάστασης στη Χαλκιδική και ανακοινώσεις για τον τρόπο διαχείρισης των συνεπειών της κακοκαιρίας από πλευράς της κυβέρνησης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων