Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 12:49

  Το "μικροσκόπιο" του Μαξίμου στα υπουργεία

  Το "μικροσκόπιο" του Μαξίμου στα υπουργεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο στη διακυβέρνηση της χώρας επιλέγει να φέρει στο προσκήνιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσήλωση, παραγωγή, αποτέλεσμα είναι, ουσιαστικά, το τρίπτυχο επάνω στο οποίο θα πορευθεί η υπουργική ομάδα, με κομβικό σημείο αναφοράς το νέο μοντέλο υποστήριξης και παρακολούθησης του έργου που θα παράγεται από εδώ και στο εξής σε κάθε υπουργείο.

  Με τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος "μαζί", που θα αποτελεί, ουσιαστικά, το μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου για κάθε χαρτοφυλάκιο, καθώς θα παρακολουθεί οριζόντια τις δράσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης, ουσιαστικά, η χώρα οδεύει σε ένα προγραμματικό κράτος. Έτσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε κάθε υπουργείο θα υπάρχουν δύο άνθρωποι της προεδρίας. Αυτοί θα βάζουν τα δεδομένα στο πληροφοριακό σύστημα και θα παρακολουθούν πώς υλοποιείται κάθε δράση ξεχωριστά κι αν παρατηρείται υστέρηση σε κάποιον τομέα. Ουσιαστικά, το σύστημα "μαζί" θα είναι ο σύνδεσμος του Μεγάρου Μαξίμου με τα υπουργεία.

  Ο συντονισμός θα βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ αυτός που θα παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις θα είναι ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος.

  Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι το πληροφοριακό σύστημα "μαζί" να…τρέχει μέχρι τις 10 Αυγούστου, καθώς "πιστεύω" του κεντρικού στρατηγείου της κυβέρνησης είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία του Κράτους. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων του "μαζί", ενώ οι υπουργοί θα έχουν πρόσβαση μόνο στην ατζέντα τους, εκτός από περιπτώσεις συναρμοδιοτήτων.

  Από εκεί και πέρα, αυτό που αλλάζει εντελώς στην όλη λειτουργία της κυβέρνησης είναι η δομή των υπουργικών συμβουλίων. Αυτά θα είναι θεματικά, στοχεύοντας, κατά κύριο λόγο, στην άμεση παραγωγή αποτελέσματος. Με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, οι υπουργοί έλαβαν φάκελο με στοχευμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα.

  Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, σαφείς ήταν οι κατευθύνσεις, για να τρέξει άμεσα η κομβική επένδυση στο Ελληνικό. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων