Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 18:28

  Μπλοκάρει προσλήψεις συγγενών υπουργών και υφυπουργών ο Κ. Μητσοτάκης

  Μπλοκάρει προσλήψεις συγγενών υπουργών και υφυπουργών ο Κ. Μητσοτάκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τομές στη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ασυμβίβαστα σε υπουργούς και υφυπουργούς θα είναι οι αιχμές της αυριανής πρώτης συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

  Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Παράλληλα, κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Στο φάκελο αυτό, θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης. 

  Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Ποια θα είναι αυτά:

  -Θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. 

  -Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

  Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

  Οι προγραμματικές δηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου ενώ αμέσως μετά θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο με τη δομή της κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον ποινικό κώδικα, το άσυλο και την κυβερνησιμότητα των δήμων. Το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα είναι το φορολογικό με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

  Διαβάστε ακόμη:

  Οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020