Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουλ-2019 15:27

  Β. Κικίλιας: Κακή η εικόνα της δημόσιας υγείας

  Β. Κικίλιας: Κακή η εικόνα της δημόσιας υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βασική προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα είναι ο άνθρωπος και η πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι ανθρωποκεντρική. Αυτό είναι το στίγμα που έδωσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου της υγείας από τον Ανδρέα Ξανθό. Ο ίδιος χαρακτήρισε κακή την εικόνα της δημόσιας υγείας, απαντώντας στον απολογισμό της απερχόμενης ηγεσίας. 

  "Ο άνθρωπος θα είναι στην καρδιά της πολιτικής μας. Θα κριθούμε από τα απλά και τα καθημερινά, από τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη" σημείωσε.

  Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, άμεσα θα ξεκινήσει να επισκέπτεται τις δημόσιες δομές της Ελλάδας, δίνοντας προτεραιότητα στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. 

  Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός, καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία, τονίζοντας πως θα υπάρξει ομαλή μετάβαση. Σημείωσε πως παρά τα προβλήματα και τα λάθη, η απερχόμενη ηγεσία πέτυχε να υπάρχει ένα σύστημα υγείας προσβάσιμο και αξιόπιστο. 

  Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης δεν παρέστη στην τελετή παράδοσης παραλαβής, επικαλούμενος οικογενειακές υποχρεώσεις.

  Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τέλος που θα βρίσκεται μαζί με τον κ. Κικίλια στην ηγεσία της Αριστοτέλους υπογράμμισε πως γρήγορα θα έρθουν αποτελέσματα, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία του με το νέο υπουργό "πετυχημένο δίδυμο".

  Βίκυ Κουρλιμπίνη 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ