Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 20:49

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση, καθαρό πολιτικό ορίζοντα τετραετίας

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση, καθαρό πολιτικό ορίζοντα τετραετίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν μπροστά στην κάλπη της Κυριακής και να δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές τους, απηύθυνε ο πρόεδρος της "γαλάζιας" παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι στις 7 Ιουλίου δεν υπάρχει περιθώριο για χαμένες ψήφους, ούτε για περιπέτειες και πειράματα.

  "Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής. Ξέρω ότι στα χρόνια της κρίσης αρκετοί απογοητεύτηκαν από τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Θύμωσαν. Και το θυμό τους, τον έκαναν σύνθημα. Αγανάκτησαν. Και την αγανάκτηση, την έκαναν ψήφο οργής και απόρριψης. Απογοητεύτηκαν. Και την απογοήτευσή τους, τη διοχέτευσαν σε κόμματα της "μιας χρήσης". Όμως, τώρα, ξέρουν: Ο θυμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση δεν μας οδήγησαν πουθενά. Και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις ελπίδες του λαού, αποδείχθηκαν υπηρέτες μόνον του εαυτού τους. Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και κάλεσε την κοινωνία να κλείσει οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους  και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας.

  "Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα. Έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση. Κυβέρνηση της ΝΔ. Για αυτό και την Κυριακή οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε "με λογισμό και με όνειρο", όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής στους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Την Κυριακή όλοι -και ο καθένας ξεχωριστά- αναμετριόμαστε με το μέλλον. Αλλά και με την ατομική μας ευθύνη…Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα", σημείωσε και έφερε στο προσκήνιο τη "συμφωνία αλήθειας, ενότητας και προόδου", επάνω στην οποία θα ακουμπήσει η χώρα, για να αφήσει πίσω της την ύφεση και να ανοίξει τον κύκλο της κανονικότητας και της ανάπτυξης.

  Ο κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία πλάι στην έννοια μίας κυβέρνησης δυνατής. Μίας κυβέρνησης που θα αποφασίζει σωστά, θα φέρνει γρήγορα αποτελέσματα και θα απευθύνεται στους εταίρους μας, οπλισμένη με την εντολή ενός ολόκληρου λαού. "Μόνο έτσι θα αποκτήσουμε και πάλι δυνατή εθνική φωνή. Και η Ελλάδα θα γίνει ξανά μία πραγματικά αυτοδύναμη χώρα. Περάσαμε δέκα δύσκολα χρόνια. Μία Οδύσσεια. Τώρα έφτασε επιτέλους η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά", διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη περιείχε και τόνους προσωπικούς, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στις δεσμεύσεις που ανέλαβε από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της "γαλάζιας" παράταξης. "Δεσμεύθηκα τον Ιανουάριο του 2016 να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα. Με νέους υποψήφιους, που πρωταγωνιστούν στη δουλειά, στην επιστήμη, στην κοινωνία. Και με πολιτικές, που αγκαλιάζουν όλον το λαό", είπε ο κ. Μητσοτάκης. "Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας. Είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων. Είναι έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. Έτοιμη είναι και η παράταξή μας να αναλάβει τις ευθύνες της. Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά", συμπλήρωσε.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε τις έννοιες της αποτελεσματικότητας και του ρεαλιστικού σχεδίου, οι οποίες θα αποτελέσουν συστατικά στοιχεία της κυβέρνησής του. Παράλληλα, στάθηκε στην υπεροχή των θέσεων της οδού Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι σε λίγα εικοσιτετράωρα κλείνει ένας ολέθριος, όπως τον χαρακτήρισε, κύκλος που έζησαν οι Έλληνες. "Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός… Δε μας αφορούν τα ψέματα μιας απερχόμενης κυβέρνησης. Οι πράξεις τους έδειξαν ότι αποτελούν κακέκτυπο των χειρότερων στιγμών της Μεταπολίτευσης. Και τα λόγια τους ηχούν σαν αντίλαλος ενός παρελθόντος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Είναι ώρα να πάμε ενωμένοι μπροστά", σημείωσε.

  Αυτό είναι το πρόγραμμα της ανάπτυξης

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για μία ακόμα φορά, κράτησε στην πρώτη γραμμή της δημόσιας παρέμβασής του το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για μειώσεις φόρων και εισφορών, για επενδύσεις και για μεγάλωμα της περιουσίας της χώρας, στην οποία μερίδιο θα αποκτούν όλοι.

  Ο κατώτατος μισθός στα 730 ευρώ

  Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και πάλι ως μέσο κομβικό την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών. "Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί. Και μάλιστα ο κατώτερος, σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Ώστε να φτάσει, σε μια τριετία στα 730 ευρώ. Αυτή η αντίληψη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα μέτρα του κυβερνητικού μας προγράμματος. Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Για αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο όριο.  Θέλω να ανακουφιστούν όλα τα νοικοκυριά. Για αυτό και ο ΕΝΦΙΑ πέφτει κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα", ανέφερε.

  Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μου

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στις δεσμεύσεις του που αφορούν:

  -Στη μείωση των εισφορών για σύνταξη από 20% σε 15%.

  -Στη σταδιακή κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

  -Στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  -Στην παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

  -Στην επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

  -Στην αύξηση στο ένα δισεκατομμύριο για το κονδύλι που σχετίζεται με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

  -Στην ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων ανεργίας.

  -Στη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και του φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

  -Στο στόχο των δύο βασικών συντελεστών ΦΠΑ 11% και 22%, αντί για 13% και 24%.

  -Στη διατήρηση του ελάχιστου συντελεστή 6%.

  Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ξεκάθαρα πως το "γαλάζιο" πρόγραμμα αγκαλιάζει και τους εργαζομένους. "Λέμε στους επιχειρηματίες θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη ρευστότητα. Και εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα και να πληρώνετε φόρους και εισφορές. Να προστατεύετε το περιβάλλον και προπαντός να είστε δίπλα σε αυτούς που φέρνουν την επιτυχία σας. Κι αυτό σημαίνει πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους. Είτε αυτές αφορούν δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά ή δωρεάν σίτιση είτε επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και συμμετοχή στα κέρδη", τόνισε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων