Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 21:32

  Κ. Μητσοτάκης: Θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα πάρουν και του χρόνου το επίδομα

  Κ. Μητσοτάκης: Θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα πάρουν και του χρόνου το επίδομα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:37

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Η μόνη λύση για να έχει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία". Αυτό επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του "Άλφα". Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγκάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα για την αύξηση των δαπανών στο δημόσιο και τη φοροεπιδρομή στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και τη μεσαία τάξη, τονίζοντας πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα για προληπτική πιστοληπτική γραμμή.

  "Ζητώ ισχυρή εντολή για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Έκανα μία αυτονόητη παρατήρηση. Ότι εάν δε σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε σε εκλογές. Θέλω να έχω μία ισχυρή εντολή. Δεν έχω ακούσει κόμμα να λέει θα στηρίξω κυβέρνηση συνεργασίας… Η εντολή που ζητάω είναι και εντολή για διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Για να μπορέσουμε να τους πείσουμε για τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Ήδη πείθουμε τις αγορές. Το δεκαετές είναι κοντά στο 2%. Κι αυτό κάτι λέει", ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ανέδειξε το κλειδί της ανάπτυξης, μέσω των επενδύσεων. "Ο στόχος της ανάπτυξης είναι κρίσιμος για την επόμενη ημέρα", σημείωσε και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο.

  "Οι μετακλητοί θα μειωθούν. Και οι συμβασιούχοι θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου. Το κόστος μισθοδοσίας αυξήθηκε κατά 2 δισ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί. Το δημόσιο μεγαλώνει και δεν μεγαλώνει κατά ανάγκη με ορθολογικό τρόπο. Στο πρώτο νομοσχέδιο θα υπάρχει οργανόγραμμα με περιορισμένους γραμματείς. Και μία συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί που το κράτος δεν είναι απαραίτητο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πιάσει τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα λάβουν και του χρόνου το επίδομα.  

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:  

  - Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν, κάνοντας χρήση στα βραχιολάκια. Στο πρώτο νομοσχέδιο θα επανέλθουμε σε αυτά που ίσχυαν στο παρελθόν.

  - Μία απερχόμενη κυβέρνηση δε μπορεί να επιλέξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Αυτό θα γίνει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω εάν θα είναι τα ίδια πρόσωπα.

  - Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία, για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της ανομίας. Περιπολικά, γιλέκα. 1.500 προσλήψεις. Για εμάς η ασφάλεια είναι προτεραιότητα. Θα το κάνουμε πράξη. Η ομάδα ΔΙΑΣ θα ενισχυθεί. Οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα αστυνομικά τμήματα. Θα ενισχύσουμε τις περιοχές εκείνες που έχουν ανάγκη. Επιβράβευση των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων που πηγαίνουν σε δύσκολες περιοχές. Και επιβράβευση στους μάχιμους.

  - Θα μεταφέρουμε την αρμοδιότητα των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δε γίνεται οι φυλακές σήμερα να είναι άντρο παρανομίας. Η πολιτική θα ασκείται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το πρόβλημα είναι μέσα στις φυλακές.

  - Η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονο κράτος. Τα νοσοκομεία χρειάζονται ιδιωτικό μάνατζμεντ και τεχνογνωσία. Αντί να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους, για παράδειγμα, ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες. 

  Καλύτερη υγεία, με χαμηλότερο κόστος. Το εισιτήριο στα νοσοκομεία δεν θα επιστρέψει

  Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονο κράτος. "Τα νοσοκομεία χρειάζονται ιδιωτικό μάνατζμεντ και τεχνογνωσία. Αντί να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους, για παράδειγμα, ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες. Για εμάς η μεγάλη προτεραιότητα είναι ένα τολμηρό πρόγραμμα πρόληψης. Θέλω να υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις για μία σειρά από καρκίνους. Γιατί αυτό σώζει ζωές. Ο αντικαπνιστικός νόμο θα εφαρμοστεί. Με απόλυτη αυστηρότητα. Ξεκινώντας από τη Βουλή. Υπάρχει σειρά από παρεμβάσεις για καλύτερη υγεία με χαμηλότερο κόστος", ανέφερε και επεσήμανε πως το εισιτήριο στα νοσοκομεία δε θα επιστρέψει.

  Ο κ. Μητσοτάκης, εστιάζοντας στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας, σημείωσε, εκ νέου, ότι το άσυλο θα καταργηθεί. "Το αίτημα για κατάργηση του ασύλου είναι απόλυτα ώριμο μέσα στην κοινωνία", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

  Ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια

  Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε οξύς κατά του κ. Τσίπρα. "Η ιστορία έγραψε πως ο Κώστας Καραμανλής είπε όχι στο Βουκουρέστι εκεί που ο Αλέξης Τσίπρας είπε "ναι". Οι δε επιστολές που διάφορα λαγωνικά ανακάλυψαν ήταν γνωστές από το 2005. Σημασία έχει τι έγινε και το 2008 η κυβέρνηση κράτησε μία υπεύθυνη εθνική στάση που ο κ. Τσίπρας ακύρωσε. Δεν έχει απαντήσει σε διάφορες κατηγορίες ότι πίσω από τη συμφωνία των Πρεσπών κρύφτηκε μία άλλη συναλλαγή. Εννοώ αυτό που διάβασα σε ένα βιβλίο ότι ο κ. Γιουνκέρ το 2015 είχε πει στον κ. Τσίπρα ότι θα τον βοηθήσουν στην οικονομία, αλλά θέλουν λύση στο Σκοπιανό", επεσήμανε.

  "Υπάρχει η δραστηριοποίηση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και είπα πρώτος ότι η Ευρώπη πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα. Θα επιδιώξω να ανοίξω διάλογο επικοινωνίας με τον κ. Ερντογάν, σε συγκεκριμένο πλαίσιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου…Δε θα δεχθούμε τουρκική γεώτρηση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων