Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 09:23

  Ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή εντολή και ορίζει τις κινήσεις για την ανάπτυξη και τη στήριξη των εργαζομένων

  Ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή εντολή και ορίζει τις κινήσεις για την ανάπτυξη και τη στήριξη των εργαζομένων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Η στρατηγική για τη μετάβαση της χώρας στην ανάπτυξη έχει οριστεί σε κάθε της λεπτομέρεια. Ενίσχυση της ρευστότητας. Πάταξη της γραφειοκρατίας. Μείωση των φόρων και των εισφορών. Και, κυρίως, μίας κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή, η οποία θα τρέξει από την πρώτη ημέρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να χτίσει γερά θεμέλια αξιοπιστίας εντός και εκτός συνόρων.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου, επιμένει να μιλάει προγραμματικά. Να αναλύει κάθε πτυχή του κυβερνητικού σχεδίου της οδού Πειραιώς, το οποίο έρχεται, για να "αγκαλιάσει" το σύνολο της κοινωνίας.

  Η δημιουργία, άλλωστε, μίας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα αποτυπωθεί στην κάλπη της Κυριακής, είναι το μείζον στοίχημα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, τα μηνύματα της συμμετοχής είναι εμφατικά και συνεχή.

  "Σας ζητώ να μην προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής. Αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η νίκη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη. Μία ισχυρή εντολή θα μου δώσει δύναμη την επόμενη ημέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας", τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τις προτάσεις εκείνες που θα φέρουν τη χώρα στο κατώφλι της ανάπτυξης για τους πολλούς. Επισημαίνει πως η "γαλάζια" κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάψει κανένα επίδομα. Αναλύει το στόχο του για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

  "Ο κατώτατος σήμερα είναι 650 ευρώ. Με ανάπτυξη της τάξης του 4% θα πάει στα 700 ευρώ", σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία θα έχει ως ηχηρές αναφορές τις δύο κεντρικές ομιλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

  "Είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εξασφαλίσει…Η χώρα δε χρειάζεται άλλες περιπέτειες. Αυτό που περιμένει η οικονομία σήμερα είναι μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας, για να γίνουν επενδύσεις και να στηριχθεί με αυτόν τον τρόπο πρωτίστως ο κόσμος της εργασίας", τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

  Φράση-κλειδί. Ο κόσμος της εργασίας. Για μία Νέα Δημοκρατία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει ότι είναι το κόμμα των πολλών. Το κόμμα που θα δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της επόμενης ημέρας και θα έχει στο κέντρο της προσοχής του τη νέα γενιά, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, την οικογένεια, τους ανέργους. Σε όλους αυτούς εστιάζει η οδός Πειραιώς και τα καίρια αφηγήματά της.

  Το "κανείς να μη μείνει πίσω" είναι μία από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις. Ορίζεται, κατά κύριο λόγο, από τη "συμφωνία αλήθειας" που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης προς την επιχειρηματική κοινότητα. "Στις 7 Ιουλίου έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αφήνουμε τα πονεμένα χρόνια της κρίσης πίσω μας, εκλέγοντας μία σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη. Μία κυβέρνηση, η οποία θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, που θα σκύψει με αποφασιστικότητα και εργατικότητα, αλλά και με σεμνότητα -γιατί πιστεύω πολύ σε αυτές τις αξίες- πάνω στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Από τώρα μέχρι την 7η Ιουλίου ας κάνουμε όλοι μαζί μία μεγάλη προσπάθεια να μην λείψει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη. Να μη δώσουμε περιθώριο ούτε στην αποχή, αλλά ούτε και στην επιλογή μικρότερων κομμάτων, τα οποία σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα", τονίζει. Και το βλέμμα πλέον στρέφεται στην 8η Ιουλίου. Και στις τομές που θα έρχονται στο προσκήνιο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων