Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 20:44

  Κ. Μητσοτάκης: Με αυτό το τετράπτυχο θα πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας

  Κ. Μητσοτάκης: Με αυτό το τετράπτυχο θα πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Το τετράπτυχο που θα βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας έφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με εργαζομένους, ελεύθερους επαγγελματίες και νέους στο Βόλο. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ρευστότητα, γραφειοκρατία, φορολογία συν μία αποφασισμένη κυβέρνηση να τρέξει το κύμα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα ανοίξουν το δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα και την ανάπτυξη.

  "Η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης. Σε φορολογία και εισφορές. Χτυπήθηκε η επιχειρηματικότητα στο πεδίο της γραφειοκρατίας. Εμείς θέλουμε πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων. Πρώτη προϋπόθεση για αυτό είναι μία ισχυρή εντολή. Μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Για να βγει από την εξίσωση ο παράγοντας πολιτική αστάθεια. Θα μειώσουμε τη φορολογία μέσα σε δύο χρόνια στις επιχειρήσεις στο 20%, στα μερίσματα στο 5%. Θα μειώσουμε το ΦΠΑ στην εστίαση. Θα περιορίσουμε τη γραφειοκρατία και το ρυθμιστικό βάρος που κρατάει πίσω την επιχειρηματικότητα. Θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα. Ήδη, μετά τις ευρωεκλογές υπήρχε δραματική αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού", επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

  "Έχουμε μιλήσει για μία ευημερία που θα μοιράζεται δίκαια ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Έχουμε πει ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο του ΑΕΠ. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε μία ρωμαλέα ανάπτυξη. Το ζήτημα είναι να είναι για τους πολλούς", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέλυσε το πρόγραμμα της οδού Πειραιώς για τη στήριξη της οικογένειας και του εργαζόμενου. "Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% μέσα σε μία διετία", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εστιάσει μετά στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων. 

  "Έχουμε ανταγωνιστές στη γειτονία μας που έχουν μία σειρά από πλεονεκτήματα. Μπορούμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάνουν οι ανταγωνιστές μας, για να απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό περιβάλλον. Όλοι οι υπουργοί πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι να λύνουν εμπόδια που κρατούν πίσω τις επενδύσεις. Η φιλοδοξία μου είναι πολύ σύντομα η Ελλάδα να γίνει χώρα φιλική προς τις επενδύσεις. Επιμένω, για παράδειγμα, στην επένδυση του Ελληνικού. Μπορεί να δημιουργήσει 60.000 θέσεις εργασίας", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.   

  Διαβάστε ακόμη: 

  Κ. Μητσοτάκης στο Reuters: Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ