Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Ιουλ-2019 08:45

  Η "συμφωνία αλήθειας" ως ηχηρό αποτύπωμα του Κ. Μητσοτάκη

  Η "συμφωνία αλήθειας" ως ηχηρό αποτύπωμα του Κ. Μητσοτάκη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δωδεκάνησα. Κρήτη. Εύβοια. Δυτική Ελλάδα. Αχαΐα. Ηλεία. Συνοικίες της Αττικής. Έβρος. Μακεδονία. Σάμος. Και σήμερα Βόλος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών του σε ολόκληρη την Ελλάδα, έξι ημέρες πριν ανοίξουν οι κρίσιμες κάλπες της 7ης Ιουλίου. Το κάλεσμα της συμμετοχής που απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης είναι συνεχές.

  Με τη "γαλάζια" παράταξη συμπαρατάσσονται πολίτες και πολιτικές δυνάμεις που δεν ανήκαν παραδοσιακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Κι αυτό ισχυροποιεί περαιτέρω τον αέρα της κυβερνησιμότητας. Ωστόσο, το…απεταξάμην στον εφησυχασμό βρίσκεται πάντα εδώ. Και θα βρίσκεται μέχρι και την τελευταία ώρα της προεκλογικής περιόδου.

  "Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας. Και αυτό αφορά ειδικά τους νέους συμπολίτες μας, οι οποίοι -μερικές φορές και δικαιολογημένα ίσως- είναι πιο καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική. Τους λέμε: "πάρτε τις τύχες του τόπου στα χέρια σας.  Μην αφήσετε κάποιους άλλους να διαμορφώσουν το μέλλον χωρίς τη δική σας συμμετοχή”", τόνισε, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο του "Σκάι", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Πέρα από τη δέσμευσή του ότι η "γαλάζια" κυβέρνηση δεν πρόκειται να κόψει κανένα επίδομα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ιδιαίτερα στην επικοινωνία της "συμφωνίας αλήθειας" με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Ένα αφήγημα κομβικό, που έφερε στο προσκήνιο εδώ και τρία χρόνια και δίνει σαφές στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η οδός Πειραιώς, με το βλέμμα στραμμένο στους εργαζόμενους.

  "Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Αλλά  εσείς, οι επιχειρηματίες, πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύετε το περιβάλλον και κυρίως να στέκεστε δίπλα στους εργαζόμενούς σας. Είναι υποχρέωση των επιχειρηματιών να στέκονται δίπλα στους εργαζόμενους", διαμηνύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Σημειώνει ακόμη ότι η "γαλάζια" παράταξη θα είναι πολύ σκληρή στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και θα δώσει επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζονται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει (όπως αναμένεται να επισημάνει και σήμερα από το Βόλο) ότι, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία:

  - Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δε θα χωρούν.

  - Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δε θα νοούνται.

  - Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δε θα συγχωρούνται.

  - Η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δε θα επιτρέπεται.  

  "Όλα αυτά αποτελούν χωρίς άλλο την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας για τις εργασιακές σχέσεις και να εμφανίσουν τη Νέα Δημοκρατία ότι εκπροσωπεί τάχα τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών. Απλά, να υπενθυμίσουμε ότι από το 2016 έχουμε μιλήσει για τη συμφωνία αλήθειας με τους εργοδότες, την οποία έχει εξηγήσει επανειλημμένα  ο κ. Μητσοτάκης", σχολιάζουν στελέχη της οδού Πειραιώς. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων