Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Ιουν-2019 10:23

  Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα

  Κ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:17

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Και αυτό μόνο μία ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να το εγγυηθεί". Αυτό το μήνυμα στέλνει, για μία ακόμα φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που καλεί τους πολίτες να δώσουν το "παρών" στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί το momentum της ισχυρής πολιτικής αλλαγής.

  "Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια. Τώρα θα αποφασίσουμε για την κατεύθυνση που θα κινηθεί η χώρα. Πιστεύω ότι οι πολίτες προσμένουν αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, για να ανοίξει ένας νέος κύκλος. Υπάρχει μία λελογισμένη προσδοκία. Που με ικανοποιεί πολύ. Υπάρχει και μία αναγνώριση ότι η ΝΔ προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές ενωμένη και ανανεωμένη", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του "Σκάι".

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κράτησε εμφατικά στο προσκήνιο το μείζον στοίχημα της ισχυρής εντολής. "Έκανα μία αυτονόητη παρατήρηση. Ότι εάν η χώρα δεν αποκτήσει κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές με απλή αναλογική. Και απλή αναλογική ίσον ακυβερνησία. Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, για να ξεφύγουμε από την απλή αναλογική και να έχουμε κυβερνησιμότητα. Μέρος του εκλογικού νόμου θα είναι και η ψήφος των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Χρειάζονται 200 ψήφοι. Δε μπορώ να φανταστώ ότι δε θα βρεθούν 200 βουλευτές να στηρίξουν τουλάχιστον αυτά τα άρθρα. Ζητώ από όσους μένουν στο εξωτερικό να έρθουν να ψηφίσουν. Και δεσμεύομαι ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο, προφανώς και δε θα γίνουν εκλογές. Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση θέλουμε. Κι εγώ επιμένω στην ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Για να κινηθούμε με ταχύτητα. Άκουσα την κ. Γεννηματά να λέει ότι δε θέλει να καταργηθεί το άσυλο. Αλλά, η κατάργηση του ασύλου θα είναι στο πρώτο μας νομοσχέδιο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε το "κλειδί" της συναντίληψης στο υπουργικό συμβούλιο που θα διαμορφώσει. "Θα έχω την αποκλειστική ευθύνη να στελεχώσω την κυβέρνηση. Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρχει συναντίληψη. Δε θα έχουμε αναπληρωτές υπουργούς. Έχω καταλήξει σε πρόσωπα για άνω του 50% του υπουργικού συμβουλίου. Δε θα είναι μικρό υπουργικό συμβούλιο. Δε θα είναι μεγάλο. Αλλά, θα έχει και πολλά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Θα υπάρχουν αναγνωρισμένοι τεχνοκράτες. Ελπίζω και κάποιοι εκτός Ελλάδας, που θα έρθουν να υπηρετήσουν την προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Νομίζω ότι δε θα αναλάβω προσωπικά κάποιο υπουργείο", επεσήμανε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο, που θα αφορά στην οργάνωση του κράτους θα έχει και ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα των δήμων και τον ποινικό κώδικα.

  "Υπάρχουν άκρως προβληματικά άρθρα. Είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα. Έχει γίνει σοβαρή προετοιμασία για νομοσχέδια. Θα γνωρίζουμε από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο πώς θα νομοθετήσουμε. Πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα. Θα βρεθούμε σε μία καλή συγκυρία. Πρέπει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας να το αξιοποιήσουμε με ταχύτητα", είπε και έδειξε προς το στόχο να μείνουν εκτός Βουλής κόμματα, όπως του κ. Βελόπουλου  και η Χρυσή Αυτή. "Τα κόμματα της οργής πέθαναν ή θα πεθάνουν σε αυτήν την κάλπη. Γιατί, η κοινωνία δεν είναι πλέον οργισμένη", τόνισε.

  "Είμαι σίγουρος ότι θα πιάσουμε τους στόχους του 2019. Έκτακτα μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε" ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγκάλεσε την κυβέρνηση για μείγμα "ανικανότητας, αλαζονείας και αδιαφορίας", αναφερόμενος στο 2015. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως στόχος είναι, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, τα capital controls να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διαστρέβλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και για αυτοσχεδιασμούς που προέρχονται από το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών. "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ενοχλούνται κάποιοι που έχουμε ισχυρό λαϊκό πρόσημο. Επιμένουν στις ίδιες αναμασημένες σαχλαμάρες. Εγώ θα μιλάω για το πρόγραμμά μας", είπε.

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  - Ο κ. Καραμανλής τα είπε πολύ ωραία χθες. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, παρέχουν, χωρίς αστερίσκους, τη στήριξή τους.  

  - Εφόσον έρθουν στοιχεία στη Βουλή για μία σειρά από υποθέσεις, η Βουλή θα πρέπει να τα ελέγξει. Αλλά, αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια, με τις ωμές παρεμβάσεις υπουργών, δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Για αυτό έχω πει ότι οι επόμενες εκλογές αφορούν και στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας.

  - Αποτελεί προνόμιο της επόμενης κυβέρνησης να διορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Οι επιλογές μας θα είναι υπεράνω κριτικής.

  - Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος απώλειας οποιουδήποτε τμήματος συντάξεων. Έχουμε σχέδιο για την διατήρηση των επικουρικών. Οι συνταξιούχοι έχουν μόνον να ωφεληθούν από την ρωμαλέα ανάπτυξη της οικονομίας.

  - Σε συνδυασμό με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων θα χτίσουμε γρήγορα εμπιστοσύνη για να πάω σύντομα στους Ευρωπαίους για να ζητήσω τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων".

  - Το άσυλο θα καταργηθεί. Και αυτό θα περιλαμβάνεται επίσης στο πρώτο νομοθέτημα.

  - Ελπίζω, εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν, ο κ. Τσίπρας να είναι υπεύθυνος στην αντιπολίτευση και να μην επαναλάβει δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές… Θα είναι πολύ γραφικό να ξαναδούμε τον κ. Τσίπρα, τον πλέον μνημονιακό πρωθυπουργό, να διαμαρτύρεται επάνω σε τρακτέρ.

  - Με αφορμή τον Κουφοντίνα, θα κινηθούμε νομοθετικά ώστε το συμβούλιο που αποφασίζει για άδειες κρατουμένων να λαμβάνει υπόψη παράγοντες που θα είναι επιβαρυντικοί, ανάλογα με τα εγκλήματά τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ