Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιουν-2019 21:05

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών

  Κ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:40

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στην τελική ευθεία για την εθνική κάλπη της 7ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητάει ισχυρή εντολή για σχηματισμό μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης και κρατάει στο προσκήνιο το στρατηγικό πρόγραμμα της οδού Πειραιώς για την επόμενη ημέρα της χώρας. Σε μία ακόμα δημόσια παρέμβασή του, στην εκδήλωση της "γαλάζιας" παράταξης με θέμα: "Νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη", ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο κοινωνικό αποτύπωμα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, με πέντε αιχμές. Τους χαμηλότερους φόρους, τις πολλές νέες θέσεις εργασίας, τις νέες οικογένειες, τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και την ανάπτυξη του τόπου, αλλά και των εργαζομένων.

  "Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες μας διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ. Κατήργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επέβαλαν 29 φόρους, ενώ εμείς μειώνουμε τους φόρους για κάθε πολίτη. Υπονόμευσαν τη δημόσια Παιδεία, ενώ εμείς την αναβαθμίζουμε. Με την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Θα διορθωθούν με το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ, για να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ασφαλείς. Δε μπορεί το κράτος να στραγγαλίζει την οικονομία όλο το χρόνο, για να δίνει στο τέλος κάποια επιδόματα. Έτσι, γίνονται όλοι φτωχότεροι. Εμείς θα δημιουργήσουμε έναν νέο πλούτο, που μερίδιο θα έχουν όλοι. Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τελικά στα 730 ευρώ. Αυτή είναι μία πολιτική που κάνει όλο και καλύτερη την ζωή όλων", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και μίλησε για την υπεροχή του σχεδίου της "γαλάζιας" παράταξης. "Οι πολίτες πρέπει να μάθουν το σχέδιό μας. Και θα ψηφίσουν τη ΝΔ όχι μόνο με την καρδιά, αλλά και με το μυαλό", είπε και εστίασε στη δυνατή εντολή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά. "Θα είναι μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ο λαϊκός χαρακτήρας της ΝΔ έχει γερά θεμέλια", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  "Οι πέντε αυτές ενότητες μέτρων υπηρετούν την τριπλή κατεύθυνση του προγράμματός μας: Ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης απροστάτευτος.  Είναι η δική μας απάντηση για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέλυσε ένα προς ένα τα σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα:

  *Στο πεδίο των χαμηλότερων φόρων, το "γαλάζιο" σχέδιο προβλέπει:

  -Τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

  -Τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

  -Τη μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.

  -Την υποχώρηση του ΦΠΑ, ώστε τελικά να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

  -Τη διατήρηση του  υπερμειωμένου συντελεστή του 6%.

  -Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

  Στο πεδίο των νέων θέσεων εργασίας, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει στην προμετωπίδα του τις επενδύσεις:

  -Επενδύσεις ιδιωτικές, μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

  -Επενδύσεις δημόσιες με πλήρη αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη και που έχουν σχεδιαστεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας. "Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο το σχέδιο Υποδομών μας περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα. Ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες", ανέφερε.

  Όσον αφορά στις νέες οικογένειες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες. Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί, δηλαδή, ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης. Παράλληλα:

  -Αυξάνεται το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  -Όλα τα παιδιά θα βρίσκουν θέση στους παιδικούς σταθμούς, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται, προκειμένου, μαζί με τα ολοήμερα σχολεία, να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους γονείς.

  -Τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

  Στο μέτωπο της στήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, η στρατηγική της οδού Πειραιώς προβλέπει την αύξηση στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα:

  -Ενισχύεται κατά 200 εκατομμύρια τα επιδόματα ανεργίας, ώστε να μπορεί να καλύψουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό από όσους θα παραμένουν άνεργοι.

  -Προωθείται πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

  -Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιούνται διαθέσιμα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται ως ένα μέρος της απάντησης στο πρόβλημα των αστέγων.

  Για την ανάπτυξη στη χώρα, το πρόγραμμα της "γαλάζιας" παράταξης προβλέπει:

  -Τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

  -Αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία με γενναία αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

  -Τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

  "Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται. Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται", είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο κ. Μητσοτάκης. 

  -Η ανοχή στα διάφορα γκρουπούσκουλα λήγει στις 7 Ιουλίου.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Καταδικάζω την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Ρουβίκωνα. Θέλω να επαναλάβω ότι οι πολιτικές ανοχής σε γκρουπούσκουλα που προσβάλουν τη Δημοκρατία μας θα τελειώσουν στις 7 Ιουλίου, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός", ανέφερε.  

  Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  -Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Αυτή έπληξε με βαθιά οπισθοδρομικές πολιτικές κυρίως τη δημόσια Παιδεία, ενώ εμείς θέλουμε την αναβάθμισή της με αξιολόγηση. Περισσότερη ελευθερία στους εκπαιδευτικούς μας και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Αυτή υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδίως στη δημόσια υγεία και διέλυσε με την κακοδιοίκηση τα νοσοκομεία. Ενώ εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων.  Για εμάς η δημόσια Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Θα προσλάβουμε προσωπικό εκεί που υπάρχει ανάγκη. Ξεκινώντας από νοσηλευτές.

  -Με λιγότερους φόρους θα ανασάνουν τα νοικοκυριά. Θα έρθουν επενδύσεις. Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Ας ακούσει καλά ο απερχόμενος πρωθυπουργός τι λέμε και ας σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Κι αν θέλει ας του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου. Φαντάζομαι ότι δε θα λαμβάνει για πολύ ακόμα αλληλογραφία εκεί.

  -Την έκρηξη των ιδιωτικών επενδύσεων μπορεί να τη φέρει μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια που κρατούν πίσω την υγιή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. 

  -Κίνητρα θα έχουν και οι επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους.  Είτε αυτές αφορούν τη δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά είτε τη δωρεάν σίτιση, την επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και την συμμετοχή στα κέρδη της εταιρίας.

  -Η πρώτη ανάσα θα είναι μία γενναία απλοποίηση της διαδικασίας των 120 δόσεων, για να πάρουν ανάσα όσοι χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα δώσει ανάσα σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

  -Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο εμείς τυπώσαμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και στο σύστημα braille για τους πολίτες με προβλήματα όρασης. Ούτε επίσης, ότι το σχέδιό μας προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία -με αιχμή την προσβασιμότητα παντού και την ανεξάρτητη διαβίωση.

  -Επειδή σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα ήταν χρήσιμο να θυμίσω ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός.  Στο επίπεδο της κοινωνίας, με την άρση των αιτίων, που οδηγούν στο αδιέξοδο των ουσιών. Στο επίπεδο της υγείας, με την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος ακόμη και σε ελεγχόμενους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Και στο επίπεδο της εργασίας, με την ομαλή επανένταξη αυτών των  συνανθρώπων δίπλα μας.

  -Θα προχωρήσουμε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας. Θα προχωρήσουμε τα αντιπλημμυρικά έργα, για να μη ζήσετε ποτέ ξανά τον εφιάλτη του 2017.

  -Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, στις 7 Ιουλίου ο λαός θα πρέπει να εμπιστευθεί ένα δυνατό χέρι. Να δώσει ισχυρή εντολή σε μία κυβέρνηση που θα δρα γρήγορα και με αποφασιστικότητα. Επιμένω πως από την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για χαλαρή ψήφο, ούτε για λάθος επιλογές, ούτε για αποχή, ούτε για μπάνιο, ούτε για χαλαρότητα. Ειδικά η νεολαία πρέπει να έρθει να ψηφίσει. Όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση που τους αξίζει σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές προτιμήσεις. Περάσαμε δέκα δύσκολα χρόνια. Μια οδύσσεια. Τώρα ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά. Σας καλώ στην πρώτη γραμμή, με σημαία το πρόγραμμά μας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων