Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Ιουν-2019 09:10

  Την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

  Την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Πυκνό σε επαφές και δημόσιες παρεμβάσεις αναμένεται το επόμενο 48ωρο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, που αποτέλεσαν ακόμα μία επιβεβαίωση της εκπεφρασμένης σε όλους τους τόνους στρατηγικής της ανανέωσης και των ανοιγμάτων πέρα από τα κομματικά τείχη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες.

  Στην "καρδιά" της Ευρώπης, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το "παρών" στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία (πέρα από τις κομβικές συναντήσεις που αναμένεται ότι θα έχει) θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα της αυξανόμενης προκλητικότητας της Άγκυρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

  "Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Είναι θετικό ότι και από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι παραβιάσεις αυτές δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές και, ότι εφόσον συνεχιστούν, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Αυτό άλλωστε έχει επισημάνει εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα. Ανάλογη αντιμετώπιση αναμένεται και από την απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Είναι απόλυτη ανάγκη, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα", σχολιάζουν στελέχη της οδού Πειραιώς.

  Η επιστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τις Βρυξέλλες θα σηματοδοτήσει και την αντίστροφη μέτρηση για την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της οδού Πειραιώς. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής στον "Ελληνικό Κόσμο" και θα φέρει στην πρώτη γραμμή τις προτάσεις της "γαλάζιας" παράταξης για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

  Μία πρόταση που έχει ως "κλειδιά" τους χαμηλότερους φόρους, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, τη μικρότερη γραφειοκρατία, τη ρευστότητα και την ασφάλεια, με κυρίαρχο ζητούμενο την άμεση προώθηση κομβικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα να περάσει στη φάση της κανονικότητας και της ανάπτυξης, μετά από μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

  "Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα ούτε για αστάθεια ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση με ισχυρή καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις. Θα κριθεί βέβαια και θα λογοδοτήσει για τις αποφάσεις που παίρνει. Με ρεαλισμό, με σιγουριά, με σχέδιο και με αποτέλεσμα. Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές ήταν ένα πρώτο βροντερό όχι στην αποτυχία και την εξαπάτηση. Οι πολίτες καταδίκασαν συνολικά την προπαγάνδα του φόβου. Όμως, το γνωρίζουμε καλά, ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους κοροϊδέψει. Γιa αυτό και επιμένω να λέω ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη ημέρα, κοστολογημένο και πλήρως αναλυμένο", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ. Οι δεσμεύσεις της οδού Πειραιώς είναι σταθερές. Σχετίζονται με: 

  - Τη διατήρηση του αφορολόγητου.

  - Τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  - Την ενίσχυση με 2.000 στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

  - Τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

  - Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  - Τους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

  - Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες και παντού στη χώρα.

  "Έχουμε όραμα για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις, Παραγωγικές δραστηριότητες. Για δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Για ρευστότητα μέσω μόχλευσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με μια πιο γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά. Έχουμε στόχο να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα ακριβώς επειδή θέλουμε να βελτιώσουμε τη θέση των εργαζομένων και τα εισοδήματα τους. Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά οι επιχειρήσεις οφείλουν να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές που  τους αναλογούν και να προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως να είναι δίπλα στους εργαζόμενούς τους", σημειώνουν στη Νέα Δημοκρατία.

  Στο μέτωπο των ψηφοδελτίων, η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για ριζική ανανέωση γίνεται πράξη. Και αυτό, γιατί:

  -Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

  - 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών.

  - 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα, 67 από αυτούς ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ δώδεκα έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 1990.

  - Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη.

  - Το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

  - Σε ορισμένες περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων