Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 17:00

  Ευ. Βενιζέλος: Συγκλονιστική η καταγγελία Αγγελή, να διαβιβαστεί αμελλητί στη νέα Βουλή η δικογραφία

  Ευ. Βενιζέλος: Συγκλονιστική η καταγγελία Αγγελή, να διαβιβαστεί αμελλητί στη νέα Βουλή η δικογραφία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και που προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα κάνει λόγο, σε σχέση με τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχων διατελέσει δύο φορές αντιπρόεδρος κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. 

  Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί σε διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη νέα Βουλή και σημειώνει τα εξής:

  "Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

  Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

  Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

  Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν", καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020