Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 09:33

  ΝΔ: Μία "αυτοδύναμη Ελλάδα" που περνάει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη

  ΝΔ: Μία "αυτοδύναμη Ελλάδα" που περνάει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δυναμική διεύρυνση. Συστράτευση. Ρεαλιστικές προτάσεις και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για τη μετάβαση στην κανονικότητα.

  Εάν η 26η Μαΐου όρισε τον πρώτο μεγάλο κύκλο της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής, η 7η Ιουλίου μετατρέπεται για τη Νέα Δημοκρατία ως το κομβικό ορόσημο, που θα ανοίξει το δρόμο, για να έρθει στο προσκήνιο μία κυβέρνηση με πρόσημο άκρως μεταρρυθμιστικό. Για να έρθει στο προσκήνιο μία κυβέρνηση που θα χτίσει αξιοπιστία τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε χθες από την Πάτρα ότι η οδός Πειραιώς αλλάζει ταχύτητα και εισέρχεται δυναμικά σε μία περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, στη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει αποκλειστικά για στρατηγικές ανάπτυξης. Για στρατηγικές, με ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα του πολίτη.

  Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που σχηματίστηκε στην κάλπη των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις περιφέρειες και τους δήμους αποτελεί τη βάση. Τα ανοίγματα σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων (σε αυτά έδειξα καθαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης) θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τον αέρα της κυβερνησιμότητας. "Χαλαρή" ψήφος και "πειράματα" δε θα χωρέσουν και πάλι στην εθνική κάλπη. Είναι η ώρα "του μυαλού και της ευθύνης". Και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε το διακύβευμα.

  "Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα είναι, πάνω από  όλα, μια σταθερή κυβέρνηση, μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ταχύτατα και χωρίς αναστολές ένα τολμηρό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Η οικονομία μας προπαντός απαιτεί όχι απλά σωστές, αλλά γρήγορες αποφάσεις. Και εσείς όλοι απαιτείται και με το δίκιο σας, γρήγορα αποτελέσματα. Για να το πετύχω αυτό, χρειάζομαι και σας ζητώ ισχυρή εντολή την 7η Ιουλίου. Την εντολή αυτή την ζητώ από όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές", ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στις περιοδείες και τις στοχευμένες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιήσει μέχρι να πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Μαζί με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει. Δεσμεύσεις που "αγκαλιάζουν" το σύνολο των πολιτών.  Που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Με μέτρα που βρίσκονται συνεχώς στην πρώτη γραμμή και σχετίζονται με:

  -Τη διατήρηση του αφορολόγητου.

  -Τη μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  -Την ενίσχυση με 2.000 στα νέα ζευγάρια για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

  -Τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%.

  -Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

  -Τους συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα.

  -Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες και παντού στη χώρα.

  Τι φέρνει μαζί της η στρατηγική της "γαλάζιας" παράταξης και του Κυριάκου Μητσοτάκη; Το άμεσο. Το άμεσο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία. Το άμεσο στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδυτικών έργων, όπως αυτό στο Ελληνικό. Το άμεσο στην υιοθέτηση μέτρων, που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών στην καθημερινότητά τους. Στην Παιδεία, την Υγεία, την ασφάλεια. Το "είμαι έτοιμος να κυβερνήσω" θα ακούγεται όλο και πιο εντατικά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μείωση φόρων. Ισχυρά κίνητρα, για να επενδυθούν ξένα, αλλά και ελληνικά κεφάλαια στη χώρα. Απελευθέρωση από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ένα κράτος που θα είναι σύμμαχος της ανάπτυξης. Αποκατάσταση της ρευστότητας.

  Σε αυτήν την τετράδα στοχεύει, προκειμένου να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας η οδός Πειραιώς. "Ισχυρή ανάπτυξη για μία αυτοδύναμη Ελλάδα" είναι, άλλωστε, ένα από τα χαρακτηριστικά μηνύματα της "γαλάζιας" παράταξης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων