Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιουν-2019 21:43

  Θυμήθηκαν κατόπιν εορτής τη μεσαία τάξη

  Θυμήθηκαν κατόπιν εορτής τη μεσαία τάξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50% και σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εξήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος για την περίοδο 2020- 2022. Και τούτο όταν οι ήδη ψηφισμένες εξαγγελίες προκαλούν, μόνο το 2020, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "τρύπα" έως 3 δισ. ευρώ.

  Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι "σχεδιάζουμε ένα ισορροπημένο πακέτο μέτρων" για την περίοδο 2020- 2022, μιλώντας κατά την παρουσίαση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής. Ήταν επιφορτισμένος με την παρουσίαση της φορολογικής πολιτικής. 

  Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη θεσπιστεί ή εξαγγελθεί από το Ζάππειο, αλλά προχώρησε και σε νέες εξαγγελίες που "στοχεύουν" στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις τις οποίες φαίνεται ότι θυμήθηκε μετά… εορτής η κυβέρνηση.

  Αναλυτικά, εξήγγειλε δύο νέα μέτρα:

  1.       Τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις στο 50%

  2.       Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου της φορολογίας εισοδήματος στο 20%

  Επανέλαβε επίσης κάποιες από τις εξαγγελίες του Μαΐου για το 2020:

  1.       Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά για το 2020.

  2.       Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα ως 20.000 ευρώ και μείωση συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα

  Σημειώνεται ότι από το Ζάππειο, τον Μάιο ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει επίσης μείωση φόρου εισοδήματος μόνιμων κατοίκων νησιών με πληθυσμό ως 3.100 κατοίκους, μείωση κόστους πετρελαίου θέρμανσης, μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 11%, του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών αλλά και αύξηση συντελεστή αποσβέσεων στο 150%.

  Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι "θέλουμε να αποφύγουμε φοροαπαλλαγές για τους λίγους". Επισήμανε επίσης ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων στο 20% κοστίζει 1 δισ. ευρώ και εκτίμησε ότι μία τέτοια κίνηση δεν θα φέρει επιπλέον έσοδα στα κρατικά ταμεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ